R7 9700X - RX 9060 XT sistem nasıldır?

Bütçe
70k

M5Sakarya

Hectopat
Daha fazla  
Evet değerli arkadaşlar, konuya çökün

Sistem yaklaşık 70k tutuyor. RAM ve anakart alındı. Bütün parçalar için detaylı piyasa araştırması yaptım, sistem f/p/kalite dengesi gözetilerek oluşturuldu. Tabii bu piyasa koşullarında ne kadar becerebildiysem o kadar. Sistem ağırlıklı olarak tasarım işleri ve RPG oyunlar için kullanılacak. Çoklu çekirdek performansına ihtiyaç duyacağım için işlemciyi güçlü tutmak istedim.

Burada beni düşündüren 2 nokta var: İşlemci- 7700 ile 9700X arasında 3000TL fark var ama işlemciyi 6 taksit alacağım için sorun etmiyorum. Buna rağmen "9700X o farkı hak etmez" der misiniz?

SSD- anakart 1 adet gen 5 destekliyor ve M560 ile M480 arasında pek bir fiyat farkı yok. Buna rağmen M560 çok daha hızlı. Tabii M560 DRAM olmayan bir SSD. TBW oranlarını da beğendim. Bu konuda tavsiye/eleştiri var mıdır?

PSU'yu forumdaki arkadaşların bilgili tavsiyeleri doğrultusunda Raijintek olarak seçtim.

Bu sistem hakkında yorumlarınız? Özellikle bilgili arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lar ne kadar? 2k mı kullanacaksınız sistemi? Eğer 2K'da kullanacaksanız işlemciyi 7500F'e düşürüp bütçeyi biraz zorlayarak 9070XT alırsanız hem 2k'da hem 4k'da iş yapar.

RAM'ların fiyatına bağlı olarak 2x bu model daha iyi olur:

Sistem ağırlıklı olarak tasarım ve çoklu çekirdek işlemleri yapmak için toplandı hocam, monitör 1080p. İnanın ben de 9070xt almaya can atıyorum ama o kart bu sistemde ziyan olacak, boş boş duracak genellikle. Oyun oynarsam genellikle RPG, strateji veya sıra tabanlı gibi nispeten yavaş tempolu oyunlar olur. Eski sistemimde yıllardır RX 6600 kullanıyorum her işimi gördü yani öyle söyleyeyim. Tabii ileride heves edip yükseltme yaparsam PSU'm yeterli olur, o zaman düşünürüm artık gerisini.

Ramler 14bine geldi. CL30 isterdim ama ekstra bütçe ayırmak istemedim, piyasa malumunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…