Pachme
Megapat
Yeni sistemimi sonunda topladım ama birkaç noktada kafama takılanlar oldu. Özellikle BIOS ayarları ve bazı uyumluluk konularında desteğinize ihtiyacım var. Öncelikle sistem bileşenlerimi aşağıda paylaşıyorum:
Sistem Bileşenlerim:
Sorularım Şöyle:
@MelihÖzer
Bugün R24 testi yaptım. Ppt limit %15 iken maksimum 152W güç çekti işlemci sıcaklıkta maksimum 85 derece gördü ppt limitin %15 olması normal mı? Ryzen Master da ppt 1000W olarak gözüküyordu.
Sistem Bileşenlerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz Soket AM5 Tray
- Anakart: ASRock B850 Pro RS AM5 DDR5 8000MHz OC ATX Gaming
- Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT PURE
- RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34
- Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2
- SSD: Kioxia G2
- Kasa: Lian Li Lancool 216
- PSU: Delta GPS-750HB 750W 80+ Gold
Sorularım Şöyle:
- ASRock BIOS Ayarları:
Çoğu içerik Asus, MSI ya da Gigabyte anakartlar için yapılmış. ASRock BIOS’ta sadece işlemci TDP’sini 105W olarak ayarlayabildim ve Re-Size BAR ayarını gördüm. Başka ne gibi ayarlar yapmam gerekir? PBO, Curve Optimizer vb. gibi ayarları nereden yapabilirim, ya da gerek var mı? Bu anakartı kullananlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. - RAM Ayarları (EXPO/XMP):
Aldığım RAM’ler sitede EXPO destekli diye geçiyordu ama BIOS’ta sadece XMP profili görünüyor. XMP’yi etkinleştirdim, bu şekilde kullanmamda bir sakınca olur mu? AMD sistemlerde EXPO-XMP farkı sıkıntı yaratır mı? - Soğutucu ve RAM Uyumu:
İşlemci soğutucusunu monte ettim ama ön fan RAM’ler nedeniyle yaklaşık bir parmak yukarıda durmak zorunda kaldı. Bu şekilde kullanmak sıkıntı yaratır mı? Soğutma performansını ne kadar etkiler?
@MelihÖzer
Bugün R24 testi yaptım. Ppt limit %15 iken maksimum 152W güç çekti işlemci sıcaklıkta maksimum 85 derece gördü ppt limitin %15 olması normal mı? Ryzen Master da ppt 1000W olarak gözüküyordu.
Son düzenleme: