R7 9700x sistem kurulumu ve ayarları nasıl olmalı?

Pachme

Megapat
Yeni sistemimi sonunda topladım ama birkaç noktada kafama takılanlar oldu. Özellikle BIOS ayarları ve bazı uyumluluk konularında desteğinize ihtiyacım var. Öncelikle sistem bileşenlerimi aşağıda paylaşıyorum:

Sistem Bileşenlerim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz Soket AM5 Tray
  • Anakart: ASRock B850 Pro RS AM5 DDR5 8000MHz OC ATX Gaming
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT PURE
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34
  • Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2
  • SSD: Kioxia G2
  • Kasa: Lian Li Lancool 216
  • PSU: Delta GPS-750HB 750W 80+ Gold

Sorularım Şöyle:
  1. ASRock BIOS Ayarları:
    Çoğu içerik Asus, MSI ya da Gigabyte anakartlar için yapılmış. ASRock BIOS’ta sadece işlemci TDP’sini 105W olarak ayarlayabildim ve Re-Size BAR ayarını gördüm. Başka ne gibi ayarlar yapmam gerekir? PBO, Curve Optimizer vb. gibi ayarları nereden yapabilirim, ya da gerek var mı? Bu anakartı kullananlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
  2. RAM Ayarları (EXPO/XMP):
    Aldığım RAM’ler sitede EXPO destekli diye geçiyordu ama BIOS’ta sadece XMP profili görünüyor. XMP’yi etkinleştirdim, bu şekilde kullanmamda bir sakınca olur mu? AMD sistemlerde EXPO-XMP farkı sıkıntı yaratır mı?
  3. Soğutucu ve RAM Uyumu:
    İşlemci soğutucusunu monte ettim ama ön fan RAM’ler nedeniyle yaklaşık bir parmak yukarıda durmak zorunda kaldı. Bu şekilde kullanmak sıkıntı yaratır mı? Soğutma performansını ne kadar etkiler?

@MelihÖzer

Bugün R24 testi yaptım. Ppt limit %15 iken maksimum 152W güç çekti işlemci sıcaklıkta maksimum 85 derece gördü ppt limitin %15 olması normal mı? Ryzen Master da ppt 1000W olarak gözüküyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı