R7 9800x3D için anakart-ekran kartı önerisi

wAy 0ut

Decapat
Daha fazla  
AMD yine çığır açmış. 7800x3DDen sonra gerçekten incelemelerde 10/10luk bir performans verecek bir işlemciyi piyasaya sürmüş.

7800x3D hala süper bir işlemci fakat bu işlemcinin en önde oldugu konu kesinlikle soğutma. Oyunlarca 8-10 derece arası bir farkla daha az ısınıyor ve 7800x3D'nin en büyük eksiğini kapatmış. Elimde mevcut anakart olarak ASUS Prime B650M-R anakart mevcut. Ekran kartı olarak da RTX 4070 mevcut. B650M-R AM5 söket. Yani bu işlemciyi rahat taşır.

Bu sistemde sadece oyun oynanacaktır. Başka herhangi bir işlem yapılmayacaktır. B650M-R anakart için bu işlemci tam performans çalışır mı arkadaşlar?

Sorunsuz problemsiz bir şekilde çalışır mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4070 sorun olmaz da ekran kartı önerisi yapılacak konu nedir onu anlamadım elinizdekini mi vereceksiniz??

4070 sorun olmaz da ekran kartı önerisi yapılacak konu nedir onu anlamadım elinizdekini mi vereceksiniz?

Hayır hocam. Aslında benim hatam tam anlatamamışım. 4070 ve bu anakart ile uyum sağlar mı? B650M-R ASUS Prime. Yani işlemci ağır gelmez değil mi ondan bahsediyorum.

Hayır hocam. Aslında benim hatam tam anlatamamışım. 4070 ve bu anakart ile uyum sağlar mı? B650M-R ASUS Prime. Yani işlemci ağır gelmez değil mi ondan bahsediyorum.
Yok yok merak etmeyin 4070 i rahatça kullanırsınız işlemci ağır gelmesinin bir zararı yok o işlemci güçlü de 4070 ile uyumlu çalışır bir sorun yok.

Sizde zaten 7800x3D yok muydu? Yanlış mı hatırlıyorum? 9800x3D ile a serisi bir anakart bile rahatça yeter. Hem az güç tüketiyor hem de ısınmıyor. Tabii PBO ve overclock yapılabilmesi açısından b serisi alınması daha mantıklı.

Evet hocam 78000x3D var. Aslında 9800x3D almaktı amacın çünkü oyunlarda soğuk çalışıyor. Benim için sıcaklık değerleri çok önemlidir. 9800x3D Türkiye'de stok sıkıntısı var. Vatanla konuştum haftada 1 tane ya geliyor ya gelmiyor diyor. Bir sitese çok fahiş fiyattan satılıyor 28.000 lira civarı. Kuzenim ben önümüzdeki ay getiririm sana dedi. Hal böyle olunca mevcut 7800x3D'yi satığ 9800x3D almayı düşünüyorum. PC'yi GTA 6 ya hazırlamak amacım. Adım adım yülseltme hocam

Ayrıca B650M-R ASUS Prime mevcut

O zaman mantıklıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…