R7 9800x3D için soğutma önerisi

Kule tipi soğutucular genellikle F/P olarak anlamında iyi oldukları için. Fakat dediğim gibi ENERMAX ın bu ürünü gerçekten iyi.
Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz, fiyatı oldukça yakın ENERMAX'a. Thermalright daha güvenilir bir marka diye biliyorum ondan dolayı sordum.

İyi bir kule tipi soğutma almak sizin ihtiyaçlarınızı karşılar lakin şunu belirtmem lazım, 7800x3D için BIOS üzerinden eğri iyileştirici ile işlemcinin sıcaklık ve performansını optimize ettiğimiz gibi bu işlemci için de aynı durum geçerli ve önemli, bu işlemci stok hali ile yaklaşık ortalama 80-85 derece arası bir sıcaklığa ulaşıyor tam yükte iken ve eğri iyileştirici ile sıcaklık değerlerini ciddi anlamda düşürdüğümüz gibi performans kaybı olmadan daha az güç tüketimi ile sessiz bir şekilde kullanılabilir.

İyi bir kule tipi soğutma almak sizin ihtiyaçlarınızı karşılar lakin şunu belirtmem lazım, 7800x3D için BIOS üzerinden eğri iyileştirici ile işlemcinin sıcaklık ve performansını optimize ettiğimiz gibi bu işlemci için de aynı durum geçerli ve önemli, bu işlemci stok hali ile yaklaşık ortalama 80-85 derece arası bir sıcaklığa ulaşıyor tam yükte iken ve eğri iyileştirici ile sıcaklık değerlerini ciddi anlamda düşürdüğümüz gibi performans kaybı olmadan daha az güç tüketimi ile sessiz bir şekilde kullanılabilir.
Az önce Thermalright phantom spirit 120 SE aldım. Alacağım soğutucunun böyle ucu ucuna yetmesini değil de rahat rahat düşük derecelerde çalışmasını istiyorum aslında. İnternette biraz araştırdım aldığım soğutcunun bunu yapabilecek kapasitede olduğunu yazmışlar genelde, daha iyi bir şey almama gerek var mı biraz kararsız kaldım. Dediğiniz eğri iyileştirici konusuna bakacağım.

Az önce Thermalright Phantom Spirit 120 SE aldım. Alacağım soğutucunun böyle ucu ucuna yetmesini değil de rahat rahat düşük derecelerde çalışmasını istiyorum aslında. İnternette biraz araştırdım aldığım soğutcunun bunu yapabilecek kapasitede olduğunu yazmışlar genelde, daha iyi bir şey almama gerek var mı biraz kararsız kaldım. Dediğiniz eğri iyileştirici konusuna bakacağım.

Bu kasaya sıvı soğutucu daha çok yakışırdı bence. Tabii aldığınız kule tipide güzel.

Az önce Thermalright phantom spirit 120 SE aldım. Alacağım soğutucunun böyle ucu ucuna yetmesini değil de rahat rahat düşük derecelerde çalışmasını istiyorum aslında. İnternette biraz araştırdım aldığım soğutcunun bunu yapabilecek kapasitede olduğunu yazmışlar genelde, daha iyi bir şey almama gerek var mı biraz kararsız kaldım. Dediğiniz eğri iyileştirici konusuna bakacağım.
Eğer 7800x3D için bir öneri isteseydiniz elbette sıvı soğutma önerirdim.

Bunu size şöyle açıklayayım.

9800x3d stock 1.png

Ben 9800x3D'yi 420mm bir sıvı soğutma ile kullanıyorum ve tam yük altında aldığım sıcaklık değerleri bu şekilde, işlemci 7800x3D gibi sıcaklıklardan dolayı saat hızlarını düşürmüyor ve bu işlemci için açıkçası bu sıcaklık değerleri pek önemli değil. Lakin neden daha düşük sıcaklıklarda ve düşük güç tüketimi ile performans kaybı olmadan kullanmayayım?

Bu yüzden sadece BIOS üzerinden eğri iyileştirici ile negatif her bir çekirdeğe 20'den başlayarak OCCT gibi stabilite programlarında test edip 35'e kadar düşürerek ayarlayabiliriz.

9800x3d -37 co.png

Her çekirdek negatif 37'ye ayarlı.

9800x3d -28.png

Her çekirdek negatif 28'e ayarlı.

Sadece oyun oynadığınız bir senaryoda emin olun 60 dereceyi aşmazsınız stok BIOS ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı