R7 9800x3D ile uyumlu 45 bin TL'ye ekran kartı önerisi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. 2 yıl önce aldığım hazır sistemimi parça parça yükseltiyorum. R5 7500F işlemciden R7 9800x3D'ye geçtim. Anakart olarak da Colorful Battle AX B650-A aldım. Ekran kartı olarak Galax 4070 kullanıyorum. Aslında karttan memnunum. Sıcaklık performansı da çok iyi ancak benim VRAM ile alakalı genel bir problemim var. Şu ana kadar VRAM'den dolayı darboğazlar yaşamasam da oynadığım oyunlarda 11.5 GB VRAM kullanımlarını gördüğüm oluyor. 2K bir sistem kullanıyorum. 16 GB VRAM'li bir karta geçmek istiyorum. Bütçe olarak 40-45 bin lira civarı ayırdım. 750W 80+ PSU böyle bir yükseltme için yeterli olur mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede 5070ti dışında başka seçenek yok zaten. 9070xt istiyorsanız o var da 5070ti daha iyi.

Biraz daha yükseltebilirseniz ortalama 5070Ti alabilirsiniz ama daha fazla çıkmak istemiyor iseniz daha uyguna 9070 XT işinize yarayacaktır.

Bu bütçede 5070ti dışında başka seçenek yok zaten. 9070xt istiyorsanız o var da 5070ti daha iyi.
Biraz daha yükseltebilirseniz ortalama 5070Ti alabilirsiniz ama daha fazla çıkmak istemiyor iseniz daha uyguna 9070 XT işinize yarayacaktır.
Teşekkürler benim de aklımda 9070XT var. Kas gücü olarak 5070Tİ ile yarışıyor. Birtakım teknoloji farkları vardır muhtemelen. 5070Tİ genel olarak daha iyi bir kart ama fiyat kıyaslaması yapıldığında 9070XT çok daha avantajlı gibi.

9070xt bende var giriş seviyesi pulse modeli. Bütçeniz varsa 5070ti daha iyidir. Fiyat olarak dediğiniz gibi. Dlss daha iyi oyuzden önerdim.

Kağıt üstünde yarışıyo gözükse de ''bence'' 5070Ti çok daha güçlü bir ekran kartı fakat tabii ki f/p olarak bakarsanız 9070 XT nerdeyse yarı fiyatı.

9070xt bende var giriş seviyesi pulse modeli. Bütçeniz varsa 5070ti daha iyidir. Fiyat olarak dediğiniz gibi. Dlss daha iyi oyuzden önerdim.
Kağıt üstünde yarışıyo gözükse de ''bence'' 5070Ti çok daha güçlü bir ekran kartı fakat tabii ki f/p olarak bakarsanız 9070 XT nerdeyse yarı fiyatı.
En uygun 5070ti Palit marka gözüküyor. Palit ve Gainward 50 bini geçmiyor bunları alabilirim ama tabi biraz youtube'dan soğutma performansına bakmak lazım. 4070 alırken bakmıştım msi modelleri rezaletti mesela. Sırf 5070Tİ olsun diye çok kötü bir marka da almayalım Sizce palit, gainward, gigabyte 5070ti özelinde alınır mı?

Palit ve gainward için bir bilgim yok maalesef ama Gigabyte'in modelden modele soğutma farkı oluyor.

2. ele karşı değilseniz 2. el temiz bir 5070ti da alınabilir.

Palit ve gainward için bir bilgim yok maalesef ama Gigabyte'in modelden modele soğutma farkı oluyor.

2. ele karşı değilseniz 2. el temiz bir 5070ti da alınabilir.
Teşekkür ederim sağolun. Ben biraz bu markalara göre farklarını inceleyeyim. Eğer bu modeller alınabilir durumda ise 5070Tİ daha mantıklı. Yoksa 9070xt alıp geçeceği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…