R7 9800x3D & RTX 5070 Ti sisteme PSU tavsiyesi

burakberkk

Hectopat
Daha fazla  
  • Ryzen 7 9800x3D.
  • MSI MAG X870e Edge Ti Wi-Fi
  • Galax RTX 5070 Ti ex gamer 1-Click OC.
  • XPG Lancer 2x16 CL30 6000MHz.
  • 1TB ve 500GB M.2 SSD, 1 adet hard disk.
  • Lian Li galahad 360mm.
Sistem tam olarak bu şekilde olacak elimde halihazırda kullandığım ASUS TUF Gaming 750b 750W Bronze güç kaynağı mevcut. Sistem için yeterli olur mu? İlla gerekli sorun yaşarsın diyorsanız Enermaxın bu veya Rajintekin bu modeli arasında hangisi daha iyidir? Veya başka öneriniz olur mu?

Tebilion dan alınması en iyisi olacaktır

Paylaştıklarınız hakkında bilgim yok ancak yıllardır Corsair power kullanıyorum. En baba işlemcisinden ekran kartına kadar, ne sesini duydum ne de arıza yaptı. O nedenle tavsiye ederim.

Elinizdeki PSU, sisteminiz için yeterli. Ekran kartı yanında gelen adaptör ile PSU'daki iki adet kablodan birer 8 pin bağlantı kullanarak besleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Yalnız Galax'ın resmi sitesinde ekran kartını bağlamak için;
“1 adet 450W PCI-e gen5 16-pin güç konnektörlü veya minimum 3 adet PCI-e 8-pin güç konnektörlü (kutuya dahil adaptörle kullanın) psu” bu şekildr ibare kullanılmış siz iki adet demişsiniz. PSU'mda kaç adet PCI-e 8 güç bağlantısı mevcut acaba?

@burakberkk kutu içeriğinde belirtilen 1x16 to 2x8 pin adaptörü baz almıştım.

Eğer diğer sayfada belirtildiği gibi 3x8 pin ihtiyacı varsa PSU'nuz yine yeterli. ASUS'un o modeli, 2 kabloda toplam 4 adet 8 pin sokete sahip olmalı. Bir kabloyu ikili, diğer kabloyu tekli kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…