Çözüldü R7 9800x3D RTX 5080 sistem DisplayPort no signal hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ferensat235

Kilopat
RAM
2 x 32 G.Skill Trident Z5 Neo RGB 6000mhz CL30
Ekran kartı
Gainward Phantom RTX 5080
Anakart
Msi X870 Gaming Plus Wifi
İşlemci
Ryzen 7 9800X3D
Merhaba, dün kurulumları yaptım bilgisayarı çalıştırdım. HDMI portundan görüntü geliyor fakat DisplayPort'u çalıştırdığımda "No Signal" hatası alıyorum. Bu durumu yaşayan var mı? Ek olarak anakart ve Nvidia uefi güncellemelerini yaptım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Monitörüm Dell G2724D

Çözüm
Çok fark olacağını sanmam, bizzat ne denedim ne de incelemelere baktım ama neticede büyük fark olacak şeyler değil.
Hocam anlayamadığım bir şekilde başka bir bilgisayarda kabloların biri çalıştı. Sonra gidip bilgisayara taktım oradada çalıştı. Desteklerin için teşekkür ederim.

Hocam anlayamadığım bir şekilde başka bir bilgisayarda kabloların biri çalıştı. Sonra gidip bilgisayara taktım oradada çalıştı. Desteklerin için teşekkür ederim.
Ek olarak PCI-E portunu Auto'dan Gen5'e aldım.
Merhaba, bugün yeni bir sistem topladım.
İşlemci: 7500F.
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Ekran kartı: ASUS Prime 9060XT 16 GB.
Sistemin montajını yaptım kablolamada vs. bir eksiklik yok fakat sistemi çalıştırdığımda ne HDMI ne de DP'dan görüntü alamıyorum no signal yazıyor ve siyah ekran oluyor ek olarak klavye ve mouse ışıklarımda yanmıyor denemediğim şey kalmadı ama yok yapamıyorum, BIOS ayarlarından PCI-e Auto'yu Gen4 yap diyenler oldu ama ben hiç görüntü alamadığım için haliyle biosada giremiyorum, yan komşumun aktif çalışan bilgisayarından eski bir ekran kartı söktüm (PCI-e 2.0) bir kart bunu taktım ama yok yine görüntü gelmedi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım sıfır aldığım sistemden soğudum yok mu yardım edecek birisi.

Merhaba, bugün yeni bir sistem topladım.
İşlemci: 7500F.
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Ekran kartı: ASUS Prime 9060XT 16 GB.
Sistemin montajını yaptım kablolamada vs. bir eksiklik yok fakat sistemi çalıştırdığımda ne HDMI ne de DP'dan görüntü alamıyorum no signal yazıyor ve siyah ekran oluyor ek olarak klavye ve mouse ışıklarımda yanmıyor denemediğim şey kalmadı ama yok yapamıyorum, BIOS ayarlarından PCI-e Auto'yu Gen4 yap diyenler oldu ama ben hiç görüntü alamadığım için haliyle biosada giremiyorum, yan komşumun aktif çalışan bilgisayarından eski bir ekran kartı söktüm (PCI-e 2.0) bir kart bunu taktım ama yok yine görüntü gelmedi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım sıfır aldığım sistemden soğudum yok mu yardım edecek birisi.

Hocam selam, bunun bir sürü nedeni olabilir aslında. İşlemci takılırken bir pin zarar görmüş olabilir, RAM'i takarken tam oturttuğuna eminsen RAM'de arızalı olabilir, bunların hiçbiri değilse muhtemelen anakartında arıza vardır. Servise göndermen ya da iade/değişim yaptırman mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı