R7 9800x3D sistem aniden donuyor ve fare imleci kayboluyor

Daha fazla  
Bilgisayar açıldıktan birkaç saat sonra yüksek GPU kullanan bir uygulama, mesela Fortnite, LoL vb. gibi oyunlar açıkken arkada herhangi bir şey açınca aniden donuyor. Mouse imleci falan her şey donuyor ama oyun açıksa ekranda devam ediyor, mouse ile basabiliyorum ama ekrandaki sistem görüntüleri donuyor. Sebebi ne olabilir?

1764540779571.png

1764541153937.png

Sistem;
Ekran kartı: Palit NVIDIA 5070 Ti.
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D.
RAM: Kingston 16x2 Beast DDR5.
Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz beta olmayan yeni bir sürüm yayınlandıysa BIOS'u güncelleyin. Uyumsuzluktan kastım şu, bazı frekanslarda stabilite sorunları olabiliyor. Yani sizin anakartınız ve işlemciniz bu MHz'yi desteklese bile stabil olmayabiliyor. BIOS güncel değilse güncelleyin, RAM frekanslarını kontrol edin ve vaktiniz varsa Memtest çalıştırın. Sorun çıkmazsa başka donanıma yöneliriz.

Hocam konudan bağımsız rozeti profilinize nasıl eklediniz. Bende rozetlerim gözükmüyor çözemedim bir türlü.

Vallahi BIOS 7 aydır güncel değil şimdi Amazon'dan baktım yukarıdaki arkadaşa da 4 ay dedim ama 7 ay olmuş BIOS güncellemedim hiç, CPU RAM anakart uyumsuz olsa ilk alındığı günden beri yapmaz myıdı?

BIOS güncellemek başta RAM uyumluluğu açısından gelişim demektir hocam. Atıyorum RAM'leriniz daha yeni çıkmış, siz siteme taktınız. Anakartınız da bir güncelleme ile bu RAM'leri destek listesine ekledi. Ama siz 7 ay önceki sürümü kullanırsanız, destek kısmından, güvenlik güncelleştirmelerinden, uyumluluk düzeltici güncellemelerden, yararlanamazsınız acil güncelleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı