R7 9800x3D sistem nasıldır?

egehanozdemir

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem toplayacağım ekran kartı olarak sonradan 5070 Ti düşünüyorum, o yüzden ekran kartı şimdi almayacağım. Sizden ricam yazdığım parçaları değerlendirmeniz birbiriyle uyumlu mu, mantıklı mı, daha iyi tercihlerim olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci: Ryzen 7 9800x3D.
Anakart: MSI X670E Tomahawk Wi-Fi
RAM: G.Skill 32 GB(16x2) Trident Z5 Neo siyah DDR5 6400MHz CL30 AMD EXPO.
Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 V2 mesh.
İşlemci soğutucu: Cooler Master Master Liquid ML240L V2 RGB 240mm.
PSU: MSI MPG A1000G PCI-E5 1000W 80+ Gold full modüler 135mm.

Tamamdır hocam onun harici anakartım işlemcime uygun mudur , ayrıca soğutucum nasıldır sizce?
Bu nesil anakartlar konusunda bilgim yok. Sen en iyisi son nesil girişlere sahip ve mosfetleri sağlam bir anakart satın al. 9800x3d 7800x3d'ye göre ne kadar az ısınıyor onu da bilmiyorum. Bir kaç jenerasyon çok dikkatli bir izleyici olmadım ama 9800x3d'nin 7800x3d kadar yanmadığını biliyorum. Soğutucu konusunda başkalarından info alabilirsin keza anakart konusunda da. Ayrıca bu jenerasyon bildiğim 9700x bayağı uygun fp bir işlemci 8-9 bin lira daha ucuz, en iyi oyun işlemcim olmasın problem olmaz diyorsan 9700x'de işini görür, bu parayla da daha iyi bir model 5070Ti'a yatırım yapabilirsin. Benim 5070Ti PC bütçem olsaydı hazır sistemleri bekler, hazır sistemlerdeki özelleştirilebilir parçaları değiştirip öyle satın almayı denerdim ama biraz da şans işi.

Anakartı MSI MAG X870 Tomahawk WIFI yapın. Ramde ise AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. Soğutucu yetmeyebilir bunlar biraz sıcak işlemciler. Arctic liquid freezer III 360 düşünebilirsiniz hocam. Ömürlük soğutucu olur, kullanıpta şikayetçi olan yok üründen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…