Aa evet konuyu eklemeyi unuttum. Elimde hali hazırda 6 aydır kullandığım WD SN850X SSD bulunuyor. Bu seçtiğim ikinci SSD olacak. Yorumların için çok teşekkür ederim.SSD seçimi kötü. DRAM'siz model tercih edilmiş. Sıvı soğutucu çok pahalı seçilmiş. Daha uygun benzer performansta ürünler bulunmakta. Anakart tercihi fena değil ama fiyatına göre daha iyi alternatifler bulunuyor. 10.000 TL için PSU seçimi daha iyi olabilirdi. Ekran kartı seçimi fiyatından ötürü kötü. Gereksiz pahalı. RAM seçimleri gayet ideal.
Size naçizane tavsiyem RTX 5080 SUPER ekran kartını beklemeniz olacaktır. 160 bin TL bütçe ile daha iyi tercih olacaktır.Aa evet konuyu eklemeyi unuttum. Elimde hali hazırda 6 aydır kullandığım WD SN850X SSD bulunuyor. Bu seçtiğim ikinci SSD olacak. Yorumların için çok teşekkür ederim.
Aklımı kurcalayan konulardan bir tanesi de o, evet. Burada tek sıkıntım şu an elimde bir bilgisayarın olmaması. Sanırım Q4 içerisinde gelecek, ülkemize gelmesi ve bulunur olması da Q4 sonu veya 2026 olabilir. 6 ay bilgisayarsız kalamam diye düşünüyorum.Size naçizane tavsiyem RTX 5080 SUPER ekran kartını beklemeniz olacaktır. 160 bin TL bütçe ile daha iyi tercih olacaktır.
Haklısınız. Türkiye'de stoklara girmesi 2026'yı bulabilir. Belki ön satışlar açılabilir ama o da kesin değil. Acilse RTX 5080 alabilirsiniz. Yeni kartlar geldiğinde satar, SUPER versiyonuna geçebilirsiniz.Aklımı kurcalayan konulardan bir tanesi de o, evet. Burada tek sıkıntım şu an elimde bir bilgisayarın olmaması. Sanırım Q4 içerisinde gelecek, ülkemize gelmesi ve bulunur olması da Q4 sonu veya 2026 olabilir. 6 ay bilgisayarsız kalamam diye düşünüyorum.
Evet böyle devam etmek daha mantıklı olacak muhtemelen, katılıyorum. Bu süre zarfında yazdığınız eleştiri kısımlarını araştırdım ben de.Haklısınız. Türkiye'de stoklara girmesi 2026'yı bulabilir. Belki ön satışlar açılabilir ama o da kesin değil. Acilse RTX 5080 alabilirsiniz. Yeni kartlar geldiğinde satar, SUPER versiyonuna geçebilirsiniz.
Sorularınız olursa elimden geldiğince yardım olurum.
Evet, tamamlıyor. Elinizdeki mevcut SSD'niz DRAM'li ancak ekstra bir SSD alacaksanız yine DRAM'li olmasına özen gösterin.Sanırım elimde bulunan SSD, bahsettiğiniz kısmı tamamlıyor.
AERO mantıklı bir tercih olabilir. İyice araştırmak gerekiyor.GPU kısmına katılıyorum, Gigabyte ürünlerinde her ne kadar termal akma sorunlarını çok görsem de Gigabyte 5080 AERO fiyat olarak daha uygun olduğu için tercih edebilirim.
PSU için Seasonic OEM'liler daha iyi bir tercih olabilir. Biraz bakınırım sizin için.PSU olarak A veya A+ kategoride bir ürün seçmeye çalıştım. Her iki satıcıda da NZXT'yi o yüzden koydum. Seçtiğim ürünlerin üreticisi CWT olarak görünüyor.
MAG yerine MPG serisi daha iyi olur diye düşündüm ama MPG Edge Ti WiFi beklediğim kadar ek özellik sunmuyor. Tomahawk kalabilir.Anakart için de katılıyorum. Wifi olmayan modeli daha uygun fiyatta ama siz daha da farklı bir model olarak söylediniz sanırım. Aklına gelen bir ürün var mı acaba bu konuda?
PSU için testleri inceledim. NZXT C1000'i çok beğendim.Evet, tamamlıyor. Elinizdeki mevcut SSD'niz DRAM'li ancak ekstra bir SSD alacaksanız yine DRAM'li olmasına özen gösterin.
AERO mantıklı bir tercih olabilir. İyice araştırmak gerekiyor.
PSU için Seasonic OEM'liler daha iyi bir tercih olabilir. Biraz bakınırım sizin için.
MAG yerine MPG serisi daha iyi olur diye düşündüm ama MPG Edge Ti WiFi beklediğim kadar ek özellik sunmuyor. Tomahawk kalabilir.
GPU'lar için bir tablo buldum ancak AERO bulunmuyor. Yine de işinize yarayabilir.Evet böyle devam etmek daha mantıklı olacak muhtemelen, katılıyorum. Bu süre zarfında yazdığınız eleştiri kısımlarını araştırdım ben de.
- Sanırım elimde bulunan SSD, bahsettiğiniz kısmı tamamlıyor.
- GPU kısmına katılıyorum, Gigabyte ürünlerinde her ne kadar termal akma sorunlarını çok görsem de Gigabyte 5080 AERO fiyat olarak daha uygun olduğu için tercih edebilirim.
- PSU olarak A veya A+ kategoride bir ürün seçmeye çalıştım. Her iki satıcıda da NZXT'yi o yüzden koydum. Seçtiğim ürünlerin üreticisi CWT olarak görünüyor.
- Anakart için de katılıyorum. Wifi olmayan modeli daha uygun fiyatta ama siz daha da farklı bir model olarak söylediniz sanırım. Aklına gelen bir ürün var mı acaba bu konuda?
Bilgiler için gerçekten çok çok teşekkür ederim. Ben de buraya bakıp bulamamıştım ama özellikle Reddit'te diğer Gigabyte kartlardan çok yakınıyorlar. Soğutucu için bir öneriniz var mı acaba?Evet, tamamlıyor. Elinizdeki mevcut SSD'niz DRAM'li ancak ekstra bir SSD alacaksanız yine DRAM'li olmasına özen gösterin.
AERO mantıklı bir tercih olabilir. İyice araştırmak gerekiyor.
PSU için Seasonic OEM'liler daha iyi bir tercih olabilir. Biraz bakınırım sizin için.
MAG yerine MPG serisi daha iyi olur diye düşündüm ama MPG Edge Ti WiFi beklediğim kadar ek özellik sunmuyor. Tomahawk kalabilir.
PSU için testleri inceledim. NZXT C1000'i çok beğendim.
Alternatif olarak belki biraz daha sessiz ve daha verimli çalışan Asus ROG-STRIX-1000P-GAMING olabilir:
GPU'lar için bir tablo buldum ancak AERO bulunmuyor. Yine de işinize yarayabilir.
Gigabyte GeForce RTX 5080 Gaming OC Review
The Gigabyte GeForce RTX 5080 Gaming OC comes with an improved triple-fan cooler and features a dual BIOS, so you can enable "quiet" mode. Gigabyte was also generous with the power limit, you can run at up to 450 W, which is the highest of all the cards tested today.www.techpowerup.com 
Radyatörü kalın olduğu için sığdırabilecek bir kasa bulabilirseniz:Bilgiler için gerçekten çok çok teşekkür ederim. Ben de buraya bakıp bulamamıştım ama özellikle Reddit'te diğer Gigabyte kartlardan çok yakınıyorlar. Soğutucu için bir öneriniz var mı acaba?