R7 9800x3D sistemde dosyalar çok yavaş açılıyor ve çok yavaş yükleniyor

berkeyd

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Dominator 6000MHz CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 9100 Pro
Ekran kartı
RTX 5070 Ti
Anakart
TUF Gaming X870
İşlemci
R7 9800x3D
Mrhabalar. Bilgisayarımı yeni topladım, dosyaları açarken ya da bir yere aktarırken çok fazla kasıyor ve donuyor. Sebebi ne olabilir bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Mrhabalar. Bilgisayarımı yeni topladım, dosyaları açarken ya da bir yere aktarırken çok fazla kasıyor ve donuyor. Sebebi ne olabilir bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa çok sevinirim
Herhangi bir yükleme ya da yükseltme yaptınız mı?

Yeni toplanan bilgisayarlarda SSD ve RAM hızları varsayılan olarak düşük gelir. YouTube'da Masa üstü bilgisayar performans ayarları diye aratarak ilgili videolar bulabilirsiniz. BIOS'tan birkaç bir şeyi değiştirmeniz gerekiyor. BIOS da Advanced kısmında olması gerekiyor. Anakarttan anakarta değişir. Birkaç adet video izleyin sonra BIOS'a girin elbet 1 tanesi doğru veya çok benzer çıkacaktır.

İletinizi yeni gördüm kb. Bios ayarlarını güncelleştirdim evet ama SSD ayarlarına dokunmadım yalnızca RAM hızını normale çektim. Ama ondan da olacağını sanmıyorum çünkü garip bir kasma var. Bir dosyayı açmaya çalışırken bilgisayar resmen donuyor. Hatta masaüstünde mouse'unuzla çoklu bir seçim yaparsınız ya, onu yaparken bile donuyor. Ya da bazı zamanlar alt+tab yaptığım zamanlar bile kasıyor bilgisayar. Hala çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…