R7 9800x3D ve RX 9070 XT sistem için Apex, Tachy veya muadil anakart tavsiyesi

Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
448
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anki sistemim;

MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi
AMD Ryzen 9 5900X.
Sapphire RX 7700 XT Nitro+
Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2 X 16 GB) DDR4 3.600MHz C16 bellek.
Corsair RMx serisi RM750X V2.
Samsung 980 Pro soğutuculu NVMe M.2, 1 TB SSD, 7.000 MB/sn okuma, 5.100 MB/sn yazma.
Phanteks Eclipse P500A mesh DRGB.

Satın aldıklarım;

AMD Ryzen 7 9800x3D.
Sapphire RX9070 XT Pulse.

Öncelikle;

ASUS ROG Crosshair X870e Apex.
Gigabyte X870 Aorus Tachyon Ice.

Bu 2 anakart arasından birini seçmeyi düşünüyorum. Bunların dışında bunlarla aynı segmentte öneri ve tavsiye varsa alabilirim. Hepsiburada Apex 32.499 TL ve 10 taksit. Amazon tachy 27.729 TL ve 9 taksit.

Bu anakartlardan birini veya muadillerinden birini seçip çok aşırı kazıklanmadan yüksek performanslı olacak şekilde sistemi uzun süre başım ağrımadan ve performanslı olması için güncelleyebilmek adına 32 veya 64 GB RAM almam gerekiyor.

Son olarak bu sistemle entegre monitör alıp şimdilik güncellemeyi bu şekilde tamamlamayı düşünüyorum.

Not: Sistemimde SSD, PSU ve kasayı şu anlık değiştirmeyi düşünmüyorum. Diğer parçalarla işim tamamen bittikten sonra bunları da güncelleyeceğim.

Genel olarak öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. Teşekkürler herkese hayırlı hafta sonları dilerim.

@Yusuf Emre İnceipek , @Mithat Berhan
 
Bahsettiğin anakartlar genellikle yüksek seviye RAM ve işlemci OC için tercih edilen 2 RAM slotlu özel modeller oluyor.

Bunları tercih etme de özel bir sebep var mı? 9800X3D zaten yapısı gereği zaten OC olmuyor diyebiliriz daha çok PBO ile ilerliyor.

RAM için kapasite olarak 2x24 - 48 GB modülleri de düşünebilirsin.
 
Aslında sistemi güncelleme amacım DDR5 geçip hem güncel hem oyunlarda daha yüksek performans almak. Yazılım için genelde laptop kullanıyorum. Fakat ihtiyaç halinde çoklu işlemlerde de rahatlıkla kullanabileceğim uzun ömürlü ve uzun süre güncelleme gerektirmeyecek (en azından ekran kartı dışındaki diğer parçaları) bir sistem istiyorum.Hazır indirimler ve faizsiz taksit imkanı varken kalan parçaları (RAM ve anakart) güncelleyip sonrasında monitör ve son olarak sırasıyla kalan parçaları da SSD, kasa ve PSU güncelleyip tamamen yenilemeyi düşünüyorum. Şu an için önemli olan kenarda duran 9800X3D ve 9070 XT parçalarını en yüksek performansla kullanabileceğim anakart ve RAM almak. diğerleri sonrasında olacak.

RAM konusunda 32 veya 64 GB düşünüyordum. Fakat 2x24 olursa da olabilir. Genel kanı sanırım Hynix Die-A çipe sahip RAM olursa OC performansı en verimli olduğundan diğer parçalarla da uyumlu olunca genel kullanım ve performans olarak tatmin edici sonuçlar alınması. Araştırdığım kadarıyla RAM ile ilgili sanırım bu kısım önemliymiş.

Anakart konusunda da sorunsuz, stabil ve yüksek performans veren bir model düşünme sebebim uzun süre problem yaşamadan kullanabilme isteğim. Tabii ki anakart konusunda da RAM de de gidip bedavadan boşuna para vermek istemem. Fakat hazır güncelliyorken en sorunsuz ve performanslı olması uzun süre kafamın rahat olması açısından önemli

Genel olarak tavsiye ve fikirlerini rica edeceğim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…