R7 Pro 5750G vs 5600X

Daha fazla  
Yarım saat önce İncehesap'ta R7 5750G'nin 4300TL'ye satıldığını görünce aklıma takıldı. 5600X de 4300TL'ye satılıyor.

Normalde sistemime 5600X almayı düşünüyorum. Fakat 5750G'nin fiyatı 5600X'in fiyatına düşmüşken değerlendirilmeli miydi sizce? 5750G'nin grafik birimini dikkate almayın. Sadece işlemci gücü önemli. Ekran kartı ile birlikte kullanılacaktı çünkü. İnternette tam bir karşılaştırma göremedim. Genelde 5700G ile karşılaştırmışlar.

Bir daha böyle bir fırsat gelirse değerlendirmeli miyiz sizce? Hangisinin saf işlemci gücü daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen güçleri birbirine yakındır. Ancak şöyle bir şey var. Ekran kartın bozulursa veya satmak istersen oradaki G harfi sana görüntü verir, siyah ekranda kalmazsın. Yeni ekran kartı alana kadar idare ettirir.
Evet tabii ki öyle bir avantajı var. Ama asıl önemli olan oyun performansı olduğu için ona odaklandım. Sırf grafik birimi var diye daha güçsüz bir işlemciyi tercih etmek istemem. Yoksa evet grafik birimi olması güzel bir şey.

Biraz araştırma yaptım ve sanırım 5750G genel anlamda 5700G ile aynı işlemci. Birkaç teknoloji eklenmiş fakat performans anlamında bir fark yok gibi. Benchmark tier list'lerde 5750G yok bile.

5700G ile karşılaştırdığımızda 5600X daha öne çıkıyor oyun performansında izlediğim videolara göre. 5600X seçmek daha doğru olur öyleyse.

Evet tabii ki öyle bir avantajı var. Ama asıl önemli olan oyun performansı olduğu için ona odaklandım. Sırf grafik birimi var diye daha güçsüz bir işlemciyi tercih etmek istemem. Yoksa evet grafik birimi olması güzel bir şey.

Biraz araştırma yaptım ve sanırım 5750G genel anlamda 5700G ile aynı işlemci. Birkaç teknoloji eklenmiş fakat performans anlamında bir fark yok gibi. Benchmark tier list'lerde 5750G yok bile.

5700G ile karşılaştırdığımızda 5600X daha öne çıkıyor oyun performansında izlediğim videolara göre. 5600X seçmek daha doğru olur öyleyse.

Oyun performansı olarak 5750G, 5600X'in altında kalacaktır tercih etmenizi önermiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı