R7000 dahili grafik kartı YouTube'da kasıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Ryzen 7000 sistem topladım şimdilik dahili ekran kartı ile kullanmayı düşünüyorum.

Sistem ile yüklü gelen Edge harici Chrome, Opera, Brave tarayıcıları ile YouTube kullanmaya çalıştığımda kasıyor. Browser donuyor, yanıt vermiyora düşüyor.

Araştırdığımda donanım hızlandırmayı kapatmayı önerdiklerini gördüm. Tarayıcı ayarlarından kapattığında sorun çözüldü fakat Edge'de bu ayar açık olmasına rağmen sorunsuz çalışıyor.

Bu ne ile ilgili. Windows güncellemelerini tam yaptım. Ryzen sürücüsünü anakartın sitesinden indirip kurdum.

Dahili grafik kartını güncelleyebileceğim başka bir yer var mı?

Sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir, dahili ekran kartının böyle sorunlar çıkarması normal mi?

BIOS'u güncellediniz mi? 7000 işlemciler daha oturmadı diye biliyoruım.

Güncellemedim biraz riskli gördüğüm için. POST'a gelme süresine belki etkisi olur ama YouTube kasması ile ilgisi var mıdır?

Expo açınca Post'a gelmesi 30 saniye buluyor. Şu an kurulumlar ile uğraştığım için açamadım EXPO'yu. Bu haliyle bile 10-15 saniye sürüyor :(. 6000MHz'lik RAM'i 4800'de kullanıyorum.

İncelemelerde bunları kimse anlatmıyordu. Aldıktan sonra araştırınca denk geldim. Yeni Ryzen'larda yaygın bir sorunmuş.

Güncellemedim biraz riskli gördüğüm için. POST'a gelme süresine belki etkisi olur ama YouTube kasması ile ilgisi var mıdır?

Expo açınca Post'a gelmesi 30 saniye buluyor. Şu an kurulumlar ile uğraştığım için açamadım EXPO'yu. Bu haliyle bile 10-15 saniye sürüyor :(. 6000MHz'lik RAM'i 4800'de kullanıyorum.

İncelemelerde bunları kimse anlatmıyordu. Aldıktan sonra araştırınca denk geldim. Yeni Ryzen'larda yaygın bir sorunmuş.
Hocam üstünden uzun süre geçmiş ama sorunu nasıl çözdünüz?

Hocam üstünden uzun süre geçmiş ama sorunu nasıl çözdünüz?

Donanım hızlandırmayı kapatmıştım konuyu açtığım dönem sorun çözülmüştü. Daha sonra baştan sistem kurulumu yaptım ama donanım hızlandırmayı kapattım mı yeni kurulumdan sonra ondan emin değilim. Belki son driverlar ile çözülmüş olabilir.

Şu an şehir dışındayım kontrol etme şansım yok maalesef :(

Bende Edge 1080P'de izletmiyor Firefox'tan izliyorum.

Opera'da donanım hızlandırma kapalı olarak kullanıyordum ben de. 1080p ile Edge test etmedim maalesef ama donanım hızlandırma açıkken Chrome'da YouTube'a girdiğimde video açmadan bile kasıyordu.

Opera'da donanım hızlandırma kapalı olarak kullanıyordum ben de. 1080p ile Edge test etmedim maalesef ama donanım hızlandırma açıkken Chrome'da YouTube'a girdiğimde video açmadan bile kasıyordu.
Peki hocam sisteme ekran kartı taktınız mı? Taktıktan sonra bu sorunun çözümüne ve ya çözülmeyişine şahit olabildiniz mi ?

Peki hocam sisteme ekran kartı taktınız mı? Taktıktan sonra bu sorunun çözümüne ve ya çözülmeyişine şahit olabildiniz mi ?
Ekran kartı takmadım henüz rtx 4000 serisini bekliyorum.

Ekran kartı bence çok yüksek olasılıkla çözer bu sorunu çünkü tarayıcılardaki donanım hızlandırma doğrudan ekran kartı ile ilgili diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı