R77800x3D istikrarsız ısı artışı

ARESFOAT

Picopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16+16 5600mhz cl40
Anakart
Pro b650m-a wifi
Selamlar. R7 7800X3D işlemcim saçma bir şekilde ısısını arttırıyor. 8 aylık yeni bir sistem. Prime95 ve FurMark CPU burner testlerinde 64'ü geçmeyen işlemci, BIOS güncellemesinden sonra ana ekranda sadece Steam ve MSI Afterburner açıkken 50'lerden 70'lere çıkıyor. Sıvı soğutma DeepCool LS720 360mm. Çok saçma bir olay. BIOS güncellemesinden 1-2 ay sonra sıvı soğutmadan takırtı sesleri gelmeye başladı. Bir arkadaşın tavsiyesiyle Lian Li Galahad Trinity Performance 360mm aldım ve Thermal Grizzly Kryonaut termal macun ile montajladım, ama sorun yine aynı. YouTube'da video izlerken 55'lerden 70'lere çıkıyor ısı, fanlar uçak motoru gibi dönüyor ve ısı düşüyor. Bunu normal bulmuyorum. Stres testinde bile böyle bir şey olmazken ne oldu şimdi? Şimdi stres testi yapınca 80'leri geçiyor ısı, fanlar 4-5 saniye sonra hızlanmaya başlıyor. Fark ettiğim tek değişiklik, 4800MHz'de çalışan işlemcinin BIOS güncellemesinden sonra 5050MHz'de çalışmaya başlaması, ama yine de bunun YouTube'da video izlemek gibi basit bir olayda bile 20 derece ısı artışı yapması canımı sıkıyor. Korkudan oyuna giremez oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…