R9 270X Arma 3 Düşük FPS Sorunu

SkySooL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. İlk olarak sistemimi söylemek istiyorum.

anakart: A58M-A
işlemci: AMD A10 7850k
ekran kartı: Asus R9 270X 4GB 256 bit
RAM: 16 GB kingston DDR 3
HDD: 2 TB
SSD: 120 gb hi-level
SIVI SOĞUTUCU : Deep CooL

Operasyon yaparken 6-7 FPS alıyorum. Bilgisayarımı yeni toplattım. Oyun oynatmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. İlk olarak sistemimi söylemek istiyorum.

anakart: A58M-A
işlemci: AMD A10 7850k
ekran kartı: Asus R9 270X 4GB 256 bit
RAM: 16 GB kingston DDR 3
HDD: 2 TB
SSD: 120 gb hi-level
SIVI SOĞUTUCU : Deep CooL

Operasyon yaparken 6-7 FPS alıyorum. Bilgisayarımı yeni toplattım. Oyun oynatmıyor.
O bütçeye çok güzel bir sistem toplanırdı, siz ziyan etmişsiniz.

Sisteminiz daha iyi toplanabilirdi fakat olsun 700 saat kadar Arma 3 oynama vaktim var. Burada sorun oyundan da kaynaklanıyor Arma 3 güzel optimize edilmiş bir oyun değil. O fps oyunun optimizasyon sorunu yüzünden kaynaklanıyor.

Sistemin sıcaklık değerlerini boşta ve yükte olacak şekilde paylaşmalısınız. İşlemciyi overclock yaptınız mı? Hatta mümkünse oyun içindeki değerleri de ekran görüntüsü alarak paylaşın lütfen. Daha net bilgi daha hızlı çözüm. A10 7850k mükemmel bir işlemci olmayabilir evet ama çoklu çekirdek performansı bir i3 6100 ile aynı. Tek çekirdek performansı da biraz düşük kalıyor. O farkı da overclock yaparak çözebilirsiniz diye düşünüyorum sıvı soğutma aldığınızı da göz önüne alırsak. AMD'nin bu iş için kendi yazılımı var ve çok kolay bir şekilde overclock yapılabiliyor. Ek olarak sistemi toplayan arkadaşınız overclock yapmış olabilir. Bu konuda eğer bilginiz yoksa overclock yapılmış işlemci eğer kaliteli bir overclock yapılmadıysa stabil çalışmıyor olabilir.

Bunların dışında herkesin hemen hemen 1-2 ay aralıklarla kontrol etmesi gereken sürücülerin ve biosun güncellemeleri var. Benim öngörebildiğim sorunlar bunlar umarım istediğiniz performansı yakalayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı