Arkadaşlar merhaba öncelikle. Sistem özelliklerini belirttim;
FX8350
8 GB 1600 RAM
R9 270x 4GB ekran kartı
Thermaltake Water 3.0 işlemci sıvı soğutma
750 W power
Sorun şu özellikle GTA 5 ve battlefield 1 beta oynarken 5-10 DK sonra 55-60 FPS olan oyun bir anda 5-6 saniyeliğine 10-15 FPS'ye düşüyor takılıyor ve 5-6 sn sonra rahatlıyor ve devamlı 3-4 DK'da bir aynı olay oluyor. Sıvı soğutma yeni işlemci ısınmıyor ekran kartı temiz termal macun yeniledim ısınma sorunu yok. Anakart ısısı normal. Sonradan USB fan vardı kasanın yanında anakarta doğru tuttum kasmalar gitti. Üflediği bölge kuzey köprüsü üstü işlemci üstü. Acaba kuzey köprüsü mü ısınıyor bilemedim. Sensör olmadığı için ısısını ölçemiyorum kuzey köprüsünün. Ama elimi değdiğimde ütü gibi en fazla 2 saniye tutabildim. Birde testlerde vrm temperature 1 var birde vrm temperature 2 var bunlardan birincisi boşta 55-60 derece ikincisi 25 derece gösteriyor ilki yük bindiğinde yaparmı bilmiyorum. Sonradan kasanın yan tarafına 14 CM fan içeri üfleyecek şekilde taktım ama yine değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
HWİNFO64 testine bakabilirmisiniz? Bir terslik varmıdır? Bu arada sistem boşta bu testte
Bu arada oyunda değerlere baktım galiba sorun Auxiliary denen muhtemelen kuzey köprüsü sıcaklığı.100 derceye geldiğinde kendini soğutmak için hız düşürüyor o an takılma oluyor 92 dereceye geldiğinde tekrar rahatlıyor.Fakat 1 dk sonra tekrar 100 e geliyor.Kimse cevap vermedi kendi kendime çözüyorum galiba