R9 270X sistem oyunlarda mavi ekran veriyor

gangstamonu

Hectopat
Daha fazla  
Hadron 600W PSU, i3 4160 işlemci, AMD R9 270X ekran kartı kullanmaktayım. Benim sorunum şöyle, bir oyuna girdiğimde kasadan yük altındaymış gibi fanların sesi değişmeye başlıyor ve böyle olunca bilgisayarım mavi ekran veriyor, sizce bu PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi? İnternet'ten araştırdığımda AMD R9 270X 500W PSU istiyormuş ve kullandığım PSU yetersizmiş gibi geliyor bu yüzden besleyemediği için mavi ekran verir mi?

Son düzenleme:
Hadron 600W PSU, i3 4160 işlemci, AMD R9 270X ekran kartı kullanmaktayım. Benim sorunum şöyle, bir oyuna girdiğimde kasadan yük altındaymış gibi fanların sesi değişmeye başlıyor ve böyle olunca bilgisayarım mavi ekran veriyor, sizce bu PSU'dan kaynaklanıyor olabilir mi? İnternet'ten araştırdığımda AMD R9 270X 500W PSU istiyormuş ve kullandığım PSU yetersizmiş gibi geliyor bu yüzden besleyemediği için mavi ekran verir mi?
Ram den olabilir.

Aşağıdaki adımları takip ederek minidump dosyalarınızı paylaşın lütfen.

Hadron vb. gibi markaların ucuz PSU'lar 12V kanalından çok fazla güç vermezler. PSU'nun ekran kartını besleyememe ihtimali var dediğiniz gibi. Tabi sorunun diğer komponentlerden veya yazılımsal kaynaklı olma ihtimali de var.

RAM'den olabilir.

RAM sıkıntı çıkartmıyor sanırım test etmiştim.

Aşağıdaki adımları takip ederek minidump dosyalarınızı paylaşın lütfen.

Buyurun.

Hadron vb. gibi markaların ucuz PSU'lar 12V kanalından çok fazla güç vermezler. PSU'nun ekran kartını besleyememe ihtimali var dediğiniz gibi. Tabi sorunun diğer komponentlerden veya yazılımsal kaynaklı olma ihtimali de var.

Ekran kartını stres testine soktuğum zaman 80 derecelere çıktığı oldu fakat mavi ekran vermemişti umarım ekran kartında değil de PSU'dandır. Corsair VS550 almayı düşünüyorum.

Buyurun.

Ekran kartını stres testine soktuğum zaman 80 derecelere çıktığı oldu fakat mavi ekran vermemişti umarım sorun ekran kartında değil de PSU'dan dolayıdır. Corsair VS550 almayı düşünüyorum.

Buyurun.

Ekran kartını stres testine soktuğum zaman 80 derecelere çıktığı oldu fakat mavi ekran vermemişti umarım ekran kartında değil de PSU'dandır. Corsair VS550 almayı düşünüyorum.

Dosya 1 - IMAGE_NAME: MEMORY_CORRUPTION.

Dosya 2 - IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe.
Bugcheck Analysis
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (f4)

Dosya 3 - IMAGE_NAME: MEMORY_CORRUPTION.

Belleklerinizde (RAM) problem olma ihtimali yüksek. Lütfen aşağıdaki makaleden belleklerinizi test etdin. Videodan yardım alarak adımları uygulayın ve sonucu burada paylaşın.

Memtest86 ile Bozuk RAM Testi

Dosya 1 - IMAGE_NAME: MEMORY_CORRUPTION.

Dosya 2 - IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe.
Bugcheck Analysis
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION (f4)

Dosya 3 - IMAGE_NAME: MEMORY_CORRUPTION.

Belleklerinizde (RAM) problem olma ihtimali yüksek. Lütfen aşağıdaki makaleden belleklerinizi test etdin. Videodan yardım alarak adımları uygulayın ve sonucu burada paylaşın.

Memtest86 ile Bozuk RAM Testi
Hem Memtest86 ile hem de Windows'un tanılama aracı ile test ettiğimde bir sorun bulamadı.

Diskleri HDtune ile error scan ve healt sonuçlarını paylaşın.
Vanguard kaldırın.

HDD'yi teste soktuğumda "fast scan" yapmadan bir sorun göstermedi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı