R9 270X sisteme İ7 mi yoksa AMD işlemci mi almalıyım?

Daha fazla  
Arkadaşlar, ben yeni bir bilgisayar topluyorum uzun zamandır adam akıllı bilgisayarım olmadığından ama kararsız kaldığım bir konu var klasik konulardan biri.
Amd ürünlerini pek iyi bilmiyorum ama herkes öneriyor ve de i7'i render-video-mimarlık falan değilsen çokta gerek yok diyorlar, çünkü genel olarak bir oyun bilgisayarı yapacağım.
Bana önerebileceğiniz ve tavsiyeniz var mı?

• Anakart: Asus H81M-C 1150p DDR3 S+V+GL+SATA3+USB3 MATX
  • Ekran Kartı: Asus R9270X-DC2T-2G5 2GB DDR5 (256BIT) DVI/HDMI/DP
  • Bellek: 8GB DDR3 1333 MHZ KINGSTON CL9
  • Sabit Disc: Segate 2 TB 64MB SATA3 7200PM
  • Kasa: AEROCOOL AE-V3X5OOB V3X 500W
  • Optik Sürücü: LG GH24NSC0 DVD-RW 24X SATA
  • Monitör: Smsung S22D300HY 5MS LED VGA/HDMI
  • Flash SSD: 240GB 2.5'' SATA3 KINGSTON SSDNOW V300 450MB OKUMA 450MB YAZMA

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 4690k şu zamanlarda, "Oyun" için gayet yeterli bir işlemci. Ona yönelebilirsiniz.

İ5 4690k şu zamanlarda, "Oyun" için gayet yeterli bir işlemci. Ona yönelebilirsiniz.
İ5 4690 hakkında ne düşünüyorsunuz? Bende oyun ve hafif programlarda performans için toplayacağım 4690 almayı planlıyorum, sizce paraya biraz kıyıp 4690K mı alayım?

İntel al. AMD düşük bütçeler için düşük performans veren İntel işlemciler gibi performansı uzun olmayan işlemciler üretir.

@Scooby Doo Me 4690 gayet yeterlidir O.C yapmıyacaksan zaten gereksizdir.

Bu arada AMD işlemci aldığım güne lanet.

Evet O.C yapmayı pek düşünmüyorum. Bende AMD FX işlemci ile sistemimi toplayacakdım ama Technopat sayesinde İntel'e geçtim.

4690 Yerine kesinlikle 4690K alınmalı. Arada 90 Tl gibi bir fark var, "Eğer mümkünse" 4690 K alın. Sonundaki K harfi, özellikle oyunlarda performans farkını hissettirir diye düşünüyorum.

AMD mi İntel mi konusuna girersek, oradaki AMD de iyidir fakat İntel gerek uzun ömürlülüğü gerek ise performansı bakımından daha iyidir. Şaşmayın derim

Ayrıca seçmiş olduğunuz Anakart (Asus H81M), 4690 K ile uyumlu ve ikisi iyi işler çevirebilir.

Teşekkür ederim iyice araştırdıktan sonra bilir kişilere sorduktan sonra bende i5 4690K almaya karar verdim.

SSD ni değiştir işe yaramaz Samsung 840 Evo tavsiye ederim.

Teşekkür ederim size de. Farkı küçük bir araştırma ile anladım istatistik ve performansa bakınca Samsung daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…