R9 270X ve FX-6300 İle Sistem Toplama

Mehmet Adalı

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde bu iki parça var. Bunlara uygun kasa, psu ve soğutucu yardımında bulunabilir misiniz?

Peki kasa ile güç kaynağını ayrı alma durumum var. Sizce kaç wattlık bir psu gerekir? En az 600W mi olması gerekir?

Bütçe belirtirmisiniz belki daha iyi bir ekran kartı konulabilir.

En fazla 2500tl ama monitör ve işletim sistemi de buna dahil.Kasanın içindeki malzemeler için 2000tl tutacak şekilde kurmak istiyorum sistemi.

i3 4150 ile fx-6300 arasında ne kadar fark vardır peki? Hangisi daha ağır basar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşittir. Tek çekirdek destekleyen oyunlarda i3, çok çekirdeğe destek veren oyunlarda Fx 6300 az bir farkla önde olur.

Fx 6300, İ3 4150 ile neredeyse aynı işlemci. CinebenchR15 ile test edildiği zaman Fx 6300, biraz daha falza puan alıyor ama alkışlanacak kadar değil. Ben senin yerinde olsam i3 4150 olan sisteme yönelirdim. Hem aynı performansa sahipler hem i3 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca World of Tanks gibi tek çekirdek ile çalışan oyunlarda ve uygulamalarda çok daha fazla performans alırsın. Mesela WOT adlı oyun tek çekirdek ile çalıştığı için i3 4150, Fx 8350'den çok daha fazla performans veriyor. Sanırım bunun gibi bir kaç oyun ve program daha var. Hem Amd Fx serisine PCIE 3.0 desteği vermiyor. 2.0 ile 3.0 arasında tek çekirdekli ekrankartları kullananlar için bir fark yok biliyorum ama yinede bir farktır, değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…