R9 270X ve FX6300 Tabanlı Bilgisayarda Oyunlarda Kasma Sorunu

wolfman1212

Hectopat
Arkadaşlar kasamı alalı 2-3 ay oldu ve oyunlarda bir sorunum var. Test ettiğim oyunlar;
  • Dyinlight
  • Watch Dogs
PC özelliklerim;
  • Sapphire R9 270X
  • AMD FX 6300
  • 4 GB Gskill RAM

Oyunlarda en yüksek grafikte sabit bir yerde durunca sorun yok ama mapte ilerlerken sanki map yüklenirken takılmalar oluyor ve FPS düşüyor. Sonra takılmalar düzeliyor, sonra başka yerlere gidince gene aynı takılmalar oluyor. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları kıs. O oyunları ultrada oynayamazsın.

Ayarları biraz düşürüp test edin hala takılıyorsa şunları uygulayın;
  1. Bilgisayarınızın işletim sistemini Windows 8.1 64 bit işletim sistemi kurun.
  2. Kasanızı güzel bir şekilde temizleyin.
  3. Sürücülerinizi güncelleyin.

Sistem yetmese genel olarak kasmaz mı acaba? Sadece mapte ilerlerken ani FPS düşüşleri yaşıyorum ve sistemin neyi yetmiyor? Ona göre söyleyin, elimden geldiğince sistemi yenileyeyim.
Sistemim Windows 8.1 ve sürücüler güncel.

Muhtemelen RAM yetersiz kalıyor, ayni frekansta 4GB RAM daha alıp Dual Channel olarak çalıştırmanı tavsiye ederim.

RAM almayı planlıyordum. Sizce sorunum ondan mı kaynaklanıyor? Oynadığım çözünürlük 1280x1024.

Oynadığınız çözünürlük için sistem yeterli. Belleği 8 GB yapmak belki bu takılmalarin önüne geçer. Ben 1080p'de ultra oynamaya çalışıyorsunuz zannettim

MSI Afterburner yazılımını kullanarak sistemde neyin yetersiz olduğuna bakabilirsiniz. Oynadığınız oyunların kasmasının sebebi 4 GB RAM kullanıyor olmanız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…