R9 280 "amdkmdap görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" sorunu

torcak1

Hectopat
Daha fazla  
Herhangi bir oyuna girdiğimde veya video izlediğimde ekran donuyor, sesler gidiyor ve 5 saniye sonra geri geliyor. Oyunlar bu olaydan sonra crash yiyor, videolar da yemyeşil oluyor ve sayfayı yenilemem gerekiyor. Başlıktaki hatayı da bu sorun olduktan sonra olay görüntüleyicisinden gördüm. Bu sorun genelde bilgisayarı ilk açtığım saatlerde oluyor. Eskiden yeniden başlattığımda ciddi derecede azalıyordu ama şuan çok fazla oluyor. Bütün sürücülerim güncel, bilgisayarımda virüs olmadığına eminim. Geçen hafta 2. kez temiz kurulum yaptım ama bir değişiklik olmadı. Son 3 4 aydır elektrik kesintilerinden sonra bilgisayarımı açmaya çalıştığımda ışıklar yanıyor,fanlar dönüyordu ama bilgisayar açılmıyordu, o yüzden aklıma gelen tek şey güç kaynağımdan kaynaklanıyor olabileceği. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • AMD FX 8320 3.5 GHz İşlemci
  • Sapphire R9 280 Dual-X 3GB Ekran kartı
  • 4x2GB 1666 MHz GSkill RAM
  • 1TB WD HDD
  • MSI 970A-G46 Anakart
  • 700W kasanın kendi güç kaynağı (Dün Corsair TX750M sipariş verdim)
Screenshot_9.png
Screenshot_10.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskte sorun olabilir dostum. Ben arkadaşıma satmak üzere elimdeki R7 265'li sisteme eski 150 GB bir HDD taktım geçici olarak. Sürekli seninkine benzer, ekran kartı driverını konu alan mavi ekranlar yiyordum. Mavi ekrandan da ziyade ekran donup kendini tekrar eden tuhaf sesler eşliğinde, yer yer bozuk bir görüntü eşliğinde ekran kalakalıyordu.

Bu durum karşısında ekran kartının bozulmuş olabileceğini düşündüm ve arkadaşıma bağışladım sistemi. Arkadaş benim HDD yerine kendi HDD'sini taktı ve 2 aydır temiz bir şekilde sorunsuz şekilde kullanıyor, aynı hata bir kez bile olmamış.

İşin gerçeği, ben de geçici 150 GB'lık eski HDD'yi takmadan önce hiç sorun yaşamamıştım.

Sorun HDD olabilir yani. Farklı bir HDD ile deneme şansınız varsa bir şans verin derim.

Harddiskte sorun olabilir dostum. Ben arkadaşıma satmak üzere elimdeki R7 265'li sisteme eski 150 GB bir HDD taktım geçici olarak. Sürekli seninkine benzer, ekran kartı driverını konu alan mavi ekranlar yiyordum. Mavi ekrandan da ziyade ekran donup kendini tekrar eden tuhaf sesler eşliğinde, yer yer bozuk bir görüntü eşliğinde ekran kalakalıyordu.

Bu durum karşısında ekran kartının bozulmuş olabileceğini düşündüm ve arkadaşıma bağışladım sistemi. Arkadaş benim HDD yerine kendi HDD'sini taktı ve 2 aydır temiz bir şekilde sorunsuz şekilde kullanıyor, aynı hata bir kez bile olmamış.

İşin gerçeği, ben de geçici 150 GB'lık eski HDD'yi takmadan önce hiç sorun yaşamamıştım.

Sorun HDD olabilir yani. Farklı bir HDD ile deneme şansınız varsa bir şans verin derim.
Cevabınızı bildirim gelmediği için yeni gördüm kusura bakmayın. Bugün TX750M güç kaynağı kargodan geldi. Değiştirdim ama sorun hala var. SSD de almıştım ama 2.5" olduğu için aparat bekliyorum şuan :LOL: Dediğiniz gibi ben de HDD veya RAM kaynaklı olabileceğini düşünüyorum güç kaynağı sorunu çözmedikten sonra.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı