Selam arkadaşlar yavaş yavaş sistem toplamaya başladım ve elimden geldiğince birkaç parça aldım.
Fakat işlemci, anakart ve RAM konusunda biraz kararsız kaldım.
Almış olduğum parçalar şu şekilde;
Ekran kartı: Sapphire R9 280 Duıal X
Güç kaynağı: Cooler Master GM 650 80 Plus Bronz
Kasa: Dark N10
İşlemci soğutucu: Şu an alacağım işlemcinin stok soğutucusunu kullanacağım ama ilerleyen zamanda iyi bir soğutucu alacağım.
SSD: Daha sonra ileride eklemeyi düşünüyorum.
Şimdi kafamda oluşturduğum işlemci, anakart ve RAM kombini şunlar;
İşlemci: İ5 6600
Anakart: MSI H170 Gaming M3
RAM: Kingston 2133 MHz 8 GB tek modül
Kafamda oluşturduğum sistem bu şekilde ama ben yine de sizlerden işlemci, anakart ve RAM önerisi almak istiyorum. Ben daha öncesinde İ7 6700 veya İ7 6700K almayı düşünüyordum fakat benim şahsi görüşüm i7 serisinin hem bütçesel açıdan hem de bu sistem için fazla olduğunu düşündüm ve bu yüzden İ5 serisine yöneldim. Doğru veya yanlış yaptıysam eğer bana tavsiye verebilirseniz çok sevinirim Technopat ailesine şimdiden teşekkürler.
Not: R9 280 aldığım zaman GTX 1000 serisi henüz çıkmamıştı eğer çıkmış olsaydı kesinlikle GTX 1060 alırdım.
İlerleyen senelerde ekran kartını upgrade edeceğim.
Ekran kartını satıp RX 480 ve GTX 1060 alma imkanınız varsa değerlendirin yükselteceğiniz günü beklemenize gerek yok. Onun dışında i5 düşündüğünüz gibi daha isabetli bir karar.
Rx 470 de alabilrsiniz bütçeyi aşmak istemiyorsanız çok fazla performans farkı yok ama 1-2 hafta sonra çıkıcak sanırım rx 480 alıcaksanız da bekleyin çünkü normal soğutuculu modeller çıkmadı referanslar çok ısınıyor
Ekran kartını satıp RX 480 ve GTX 1060 alma imkanınız varsa değerlendirin yükselteceğiniz günü beklemenize gerek yok. Onun dışında i5 düşündüğünüz gibi daha isabetli bir karar.
Bu gün ekran kartını satma kararı aldım ve elime şöyle bir teklif geldi güç kaynağı + ekran kartına 700 tl önerdiler. Alıcak arkadaşa sadece ekran kartına 500 tl ver güç kaynağını satma gibi bir düşüncem yok dedim fakat o illa ikisinide aynı yerden alayım sonra uğraşmayayım dedi ne yapmalıyım karar veremedim ?
Bu gün ekran kartını satma kararı aldım ve elime şöyle bir teklif geldi güç kaynağı + ekran kartına 700 tl önerdiler. Alıcak arkadaşa sadece ekran kartına 500 tl ver güç kaynağını satma gibi bir düşüncem yok dedim fakat o illa ikisinide aynı yerden alayım sonra uğraşmayayım dedi ne yapmalıyım karar veremedim ?
Satıp yok yere zarar etmektense kullanıp 1-2 sene sonra satmak daha mantıklı. Yeni seri ekran kartlarının fiyatları da düşer. R9 280'de iyi bir kart. 1-2 sene daha rahatça oyun oynatır.
Satıp yok yere zarar etmektense kullanıp 1-2 sene sonra satmak daha mantıklı. Yeni seri ekran kartlarının fiyatları da düşer. R9 280'de iyi bir kart. 1-2 sene daha rahatça oyun oynatır.
Güzel diyorsun kardeşim fakat ben bu ekran kartını alırken elimden nakit para çıkmadı takas ile aldım o yüzden nakite çevirirsem üzerine bi 500 tl daha ekleyebilirim ve 1000 tl civarı biraz daha zorlarsam gtx 1060 alabilirim ama bilmiyorum kafamda henüz net bir cevap yok
Güzel diyorsun kardeşim fakat ben bu ekran kartını alırken elimden nakit para çıkmadı takas ile aldım o yüzden nakite çevirirsem üzerine bi 500 tl daha ekleyebilirim ve 1000 tl civarı biraz daha zorlarsam gtx 1060 alabilirim ama bilmiyorum kafamda henüz net bir cevap yok
Yapabiliyorsanız çok iyi olur. Bence RX 470'de düşünebilirsiniz. Performansı çok iyi. Hem bütçeyi de çok zorlamamış olursunuz, üzerine de bir SSD alırsınız.
Yapabiliyorsanız çok iyi olur. Bence RX 470'de düşünebilirsiniz. Performansı çok iyi. Hem bütçeyi de çok zorlamamış olursunuz, üzerine de bir SSD alırsınız.