R9 280 sistem 1-2 FPS sorunu

acvarlik

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bilgisayarımda donanım değişikliği yaptım ve;

-Msi B150 Gaming M3
-İntel i5 6402p işlemci
-8GB Corsair RAM

aldım. Daha öncesinde bu bileşenlerim epey eskiydi ve yenileme ihtiyacım vardı. Eskiden kalan parçalarım ise;

-Msi R9 280 ekran kartı
-OCZ Trion SSD
-Seagate 2TB HDD idi.

İşlemci, anakart ve RAM montajından sonra diğer bileşenleri taktım ve kurulumu tamamladım ama Windows'a format atmadım. İlk bir kaç saat içinde sorun yaşamadım ama daha sonrasında bütün oyunlar inanılmaz kasmaya başladı ve sadece 1-2 FPS almaya başladım. Ekran kartı driverlarını onlarca kez silip yükledim ve normalde ekrana görüntü gidip gelirken, driver yükleme esnasında görüntü gidip geri gelmemeye başladı. Bilgisayar çalışıyor, bütün işlemleri yapabiliyorum ama ekranda görüntü yok, simsiyah.

Aygıt yöneticisinde ekran kartımı görüyor ama yanında ünlem işareti var, bir sorun olduğu belli. Format attım ancak ona rağmen sorun düzelmedi. Problemi çözebilmiş değilim, masaüstünde sağ tık yapıp Radeon ayarlarına girmek istediğim zaman Radeon kart kullanımda değil diye bir uyarı alıyorum. Belli ki bilgisayarım ekran kartını tanımıyor ama görüntü alıyorum, film izleyebiliyorum sadece oyun oynayamıyorum.

sizce sorun ne olabilir? uefi'den yapmam gereken bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içini oturmamış parçalar , yanlış kablolama veya takılmamış kablo var mı diye bak. Ayrıca kasanın içini temizle. Görüntü kablosunun ekran kartına takıldığından emin ol. Bir de PSU çok önemli. PSU yani güç kaynağının adını ve özelliklerini söyler misin? Fotoğrafını da yollayabilirsin.

Kasanın içini oturmamış parçalar , yanlış kablolama veya takılmamış kablo var mı diye bak. Ayrıca kasanın içini temizle. Görüntü kablosunun ekran kartına takıldığından emin ol. Bir de PSU çok önemli. PSU yani güç kaynağının adını ve özelliklerini söyler misin? Fotoğrafını da yollayabilirsin.

Cevap için teşekkür ederim, kullandığım psu Zalman zm600-lx modeli. Açıkçası son bileşen değişikliğinden önce psu ile ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım. Kablolama ile ilgili bir sorun da yok, ekran kartını başka bilgisayarda da deneyip en son teknik destek için MSI Türkiye'ye yollayacağım sanırım. Bir de diyelim ki PSU kaynaklı bir sıkıntı var, ekran kartını bozar mı bu şekilde?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı