R9 280 Sistem aniden kilitleniyor

torcak1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım genellikle günde bir kere aniden kilitleniyor. Mouse, klavye, ses, görüntü donuyor ve bilgisayarı düğmesinden kapatıp açmadan düzelmiyor. Sürücülerim güncel, ısı değerlerim iyi ve virüs yok. HD Tune ile error scan yaptım ama sorun çıkmadı. Sistemim şu şekilde ;
• AMD FX 8320 3.5 GHz İşlemci
• Sapphire R9 280 Dual-X 3GB Ekran kartı
• 4x2GB 1666 MHz GSkill Ram
• 1TB WD HDD
• MSI 970A-G46 Anakart
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram bellek hatası olabilir. Benim ramlerim bozuktu böyle aniden donmalar yaşanıyordu. Reset atmayınca geçmiyordu vs. Kontrol etmenizi öneririm.

Ram bellek hatası olabilir. Benim ramlerim bozuktu böyle aniden donmalar yaşanıyordu. Reset atmayınca geçmiyordu vs. Kontrol etmenizi öneririm.
Teşekkür ederim cevap için. Ramlerimde sorun olup olmadığını tespit edebileceğim bir program var mı bildiğiniz?

Teşekkür ederim cevap için. Ramlerimde sorun olup olmadığını tespit edebileceğim bir program var mı bildiğiniz?
Memtest diye bir program var. Pc hakkında bilginiz var ise bunu internette araştırıp yapabilirsiniz. Bios bilginiz vs. yok ise de Windows Bellek Tanılama ile de tespit edebilirsiniz.
Bilgisayardaki Hatalı RAM Nasıl Bulunur? - Technopat
Bu attığım linkteki talimatları uygularsan sorunun Ram kaynaklı olup olmadığına da bakabilirsin olay görüntüleyicisi ile.

Windows Bellek Tanılama işlemini yaptım ve sonuçlarda hiç sorun gözükmüyor. Sorunun HDD ve RAM dışında bir şeyden kaynaklanması mümkün mü?

Windows Bellek Tanılama işlemini yaptım ve sonuçlarda hiç sorun gözükmüyor. Sorunun HDD ve RAM dışında bir şeyden kaynaklanması mümkün mü?
Aklıma şu an için başka ihtim gelmiyor. Ram belleklerin soketini değiştirin. Yani RAM belleklerinizin yerini değiştirmeyi deneyin. Bir de kablo kontrolleri yapın. Her kablo tam oturmuş şekde olsun ve şase yapmasın. Güç kaynağınızı belirtirseniz de sevinirim. İyi günler.
Bir de HD tuner programı ile bad sector hatası var mı onun kontrolünü yapın yapmadıysanız.
Virüs programı ile tarama da yapmanızı öneririm. Nadir de olsa virüsten olabiliyor. Her hangi bir virüs programına sahip değilseniz avast olabilir.

Son düzenleme:
HD Tune ile bad sector hatası kontrolü yaptım. Virüs taraması da yapmıştım ama Avast ile tekrar yapıcam bugün. Dediğiniz gibi soketleri değiştirip kabloları falan kontrol edicem. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Rica ederim Eğer ki sorununuz çözülmez ise bilen arkadaşları etiketliyorum @BERWAR @THE_MILLER aklıma gelen bu arkadaşlar.
Benim başıma da bu sorunlar gelmişti bu uygulamalar bunun çözümü olması gerekiyor. Ani donmalar genelde HDD RAM kaynaklıdır ama yine de zamanında benim de sorunumu çözen bu benden daha bilgili arkadaşları etiketleme gereği duydum

Ram slotlarını değiştirdim, kabloları kontrol ettim ama 1 saat sonra tekrar oldu SSD alıcam sanırım son çare olarak. O da çözmezse artık yeni bir bilgisayar için para toplama vakti gelmiş demektir

Yeni bir SSD almadan önce imkanınız var ise başka bir HDD ile, başka RAM bellekler ile deneyin. Eğer ki hata onlarda değil ise SSD almanızın mantığı yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…