R9 280 sistem performans sorunu

ProPark5071

Hectopat
Daha fazla  
Benim sistemim duyduğuma ve gözlemlerime göre gayet güzel. Ancak çok ısınıyor, oyunlarda saçma şeyler çıkıyor. Eskiden Battlefield 4 Ultra ayarlarda 150 FPS civarı alırken şimdi 50 60 arası alıyorum. Arkadaşlar benim sistemim şu şekilde :
  • GPU: Sapphire R9 280 3GB 384 bit
  • CPU: AMD FX Unlocked 8350 4.0 GHz
  • RAM: 8 GB
  • HDD: 1 TB
  • Kasa: Cooler Master K380
  • Anakart: Gigabyte (Bilmiyorum)
  • İşlemci Soğutucusu: Cooler Master RR-H412-20PK-R1
  • PSU: Ne yazık ki bilmiyorum ancak kurtardığını biliyorum.
Lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum neler yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada sistem tozlu değil büyük bir temizlik yaptım virüslü de değil.

Kardeşim ısınıyor diyip ne bir ekran görüntüsü atıyorsun nede bir şey yapıyorsun biz müneccimmiyiz ? Kahin gibi bir halimiz mi var ? Bize yeterli bilgiyi ver oyuna gir ,MSI Afterburner programını aç gerçek zamanlı olarak ısıları göster.

Kardeşim affınıa sığınarak söylüyorum ben forum ortamlarında yeniyim vallahi acemiliğime ver.Sıcaklıkları ölçtüm Battlefield 4 oyununda low ayarlarda GPU 70 C gibi bir ısı veriyor.CPU ise 50 C veriyor.

Neyi çok ısınıyor? Gayet iyi sıcaklık dereceleri.

GPU'nun 40 ya da 50 derece olması idealmiş.Bu veriler de ideal değerlerin üstünde kalıyor.

GPU'nun 40 ya da 50 derece olması idealmiş.Bu veriler de ideal değerlerin üstünde kalıyor.
Bahsettiğiniz 40 derece boştaki değeri. Oyun esnasında ısınması normal. Fakat 75 80 derecenin üzerine çıkarsa oyun esnasında, ısınıyor diyebilirsiniz. AMD işlemcinizin ısısı da normal gibi. Bence sizin sorununuz ayarlarınızda. Ekran kartı sürücünüz güncel mi? AIDA64 kurarak sistem özellikleriniz öğrenin. Anakart modelinizi bilmiyorsunuz. Bu durumda en günce sürücüleri kurup kurmadığınızı da bilmiyorsunuz muhtemelen. Anakart modelinizi öğrenip sitesinden en güncel sürücüleri indirin kurun. Windows 10 kurmadıysanız kurun. Gereksiz programları kaldırarak CCleaner ile temizlik yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…