Bilgisayarım eskiden aniden kilitleniyordu ve düzelmesi için düğmesinden kapatıp açmam gerekiyordu. Bu sorundan dolayı geçen ay format attım ve kasayı temizledim. Eski problem kalktı ama şimdi de geçici bir donma sorunu oluyor. Genelde oyun oynarken ekran birden donup dalgalanmaya başlıyor, birkaç saniye sonra kendine geliyor ve çoğu zaman oyun kapanıyor. Sorun çoğu zaman bilgisayarı yeniden başlattığımda geçiyor ve kapatana kadar hiç tekrarlamıyor. Sürücülerim güncel ve HD Tune ile tarama yapmayı denedim ama sorun çıkmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemim bu şekilde;
Problem hala devam ediyor, hatta artık yeniden başlattıktan sonra da oluyor. Fortnite kapandıktan sonra "there is a problem with your graphics card" diye bir hata da alıyorum bazen. Ne yapıcam bilmiyorum, yıldım artık.
Evet overclock yaptım daha önce ama şuan yok. Bilgisayar 8 saattir açık olduğu için kontrol etmeye korkuyorum kabloyu. Yarın komple söküp tekrar takıcam ekran kartını.
Eskiden Afterburner ile çok az arttırmıştım değerleri zaten ama şuan normal halinde.
Bugün yine Fortnite oynarken bilgisayarın aniden donmasının ardından Windows üzerinden bu bildirimlerin geldiğini gördüm. Sorunun ekran kartında olduğuna artık eminim ama çözmek için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Sorun hala devam ediyor, yardımcı olabilecek yok mu Az önce Fortnite oynarken yine aynı sorunla karşılaştım. 2. monitörümde Radeon Settings ve görev yöneticisini açmıştım kontrol etmek amaçlı. Fortnite kapandıktan sonra Radeon yanıt vermemeye başladı ve grafik bu şekilde kaldı.