R9 280X 96 derecelerde

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Mart 2020 tarihinde ikinci el olarak aldığım R9 280X ekran kartımda aldığım günden beri ısınma sorunları mevcuttu. 1 ay önce fanları bozulmuştu, değiştirdim. Sıcaklıklar eskisine göre daha iyi fakat hala çok fazla. %100 kullanımda, 96 dereceleri görüp "throttling" yapmaya başlıyor. Throttling yapmasına rağmen 88-89 dereceleri görüyor.

Ekran kartının soğutma bloğunu güzel bir şekilde temizledim, doğru bir şekilde monte ettim ve termal macun olarak Xigmatek PTI-G3606 modelini kullandım.

Tüm fanlar düzgün bir şekilde çalışmaktadır.

Fakat, bu ısınma sorununu bir türlü çözemedim.

Aynı kartı kullanıp, bu tarza sıcaklıklara ulaşanları hiç görmedim.

Ek olarak kasam ve sistemim çok eski, yaklaşık 14 senelik bir kasa ve neredeyse hiçbir hava akışına sahip değil. Sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Ekran kartı çevresi çok sıcak oluyor.

Kartın tam modeli ise: Sapphire R9 280X Tri-X OC 3GB GDDR5 384-BIT

Ayrıca ekran kartının kasa içindeki konumu:

Ekran kartı kasanın alt plakasına yapışık gibi duruyor. Çalışan fanların hiçbiri oraya hava gelmesine yardımcı olmuyor. Sadece içerideki havayı dışarı atmaya yarıyor. Arkadaki fanı ön alta takarsan faydası olur biraz. Bir de termal macunu fazla kalın sürmüş olabilirsin.

Benim de kasam çok eski 15-20 senelik bir kasa ve kullandığım kart R7 265 Dual X ama hiç bu kadar fazla ısınmadı bende. 2 yıldır kullanıyorum ve 2.el almıştım bende. Egzoz fan çok önemli. Bir kere çıkartayım dedim sıcaklık 88-90 derece oluyordu 2 dakikada. Egzoz fan büyük ölçüde düşürüyor. Egzoz fan düzgün çalışıp çalışmadığına bak. Sorun yok ise sorun kartta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…