R9 280X Almak

Daer10

Hectopat
Daha fazla  
Yeni toplayacağım sistem için R9 280X ekran kartı alacaktım fakat ekran kartıyla ilgili birkaç yorum gördüm. Sakın almayın vb. Ne yapmalıyım sizce ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni toplayacağım sistem için R9 280X ekran kartı alacaktım fakat ekran kartıyla ilgili birkaç yorum gördüm. Sakın almayın vb. Ne yapmalıyım sizce ?
Sakın almayın gibi yorumların sebebi şu ki; kartın üzerine yeni nesil çıktı. Eski bir kart değil, 800-900 lira fiyat aralığında en performanslı kart. Ancak yeni nesil olmasından dolayı R9 380 4G veya GTX 960 4G öneriliyor. Güç tüketimi senin için sorun değilse kesinlikle hala alınabilir bir kart. Ha şunu da söyleyeyim, güç tüketimi fazla diye 90 lira gelecek faturayı 150 lira yapması gibi bir durum söz konusu değil. O fazladan 50-60 lirayı bir sene boyunca ancak tüketir kart. Ek olarak da Asus modelinden özellikle uzak durun. Sapphire Dual-X, Tri-X gibi modellerinde de yer yer sıcaklık ve ses problemleri çıkıyor. Bana kalırsa MSI almanızı tavsiye ederim. Sene başında Asus R9 280X aldım ve 4. kez garantiye yollayacağım bugün. Asus'un bu modelinde gerçekten büyük sıkıntılar var. Üstüne üstün garanti servisini de iyice beş kuruş etmez hale getirmiş Asus.

Bana göre 280x o fiyat aralığında en iyi seçim. Çünkü GTX 960 alırsanız 2 GB vram'in ileride yetmeyeceğini düşünüyorum. 4 GB GTX 960 fiyatına da R9 290x bulunabiliyor. Bence GTX 960 almak saçma. R9 280x almanızı öneririm.

Yeni mimari , düşük güç tüketimi senin için önemliyse R9 380 , eğer performans önemliyse R9 280X alın. GTX 960 2 Gb fiyatını haketmiyor, 4 Gb modeli fiyatına da R9 290 var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı