Bu ekran kartımın fan hızı hep %24 de sabit. O yüzden kart aşırı ısınıyor. Radeon ayarlarından fan hızı %100 yapsam da otomatik yapsam da değişmiyor. Sorun nedir acaba?
Öncelikle kartın marka model sürüm bilgileri tam olarak verilmeli. Powercolor R9 280X TurboDuo kullanıyorsun.
Birincisi kart aşırı ısınıyor demişsin, yük altında kaç dereceye çıkıyor?
AMD'nin sitesinden en güncel ve işletim sistemine uyumlu sürücüyü indirip kurdun mu?
Masaüstünden sağ tıklayıp AMD Control Center'a girdiğinde ve fan hızını manuel ayarladığında aşağıda siyah çerçeve içerisine alınmış 2 seçeneği işaretliyor musun?
Bana aşağıdaki pencereden bir görsel at, manuel olarak fan hızını sona al, tikleri işaretle ve uygula butonuna bas, fan hızı artmaz ise pencerenin görüntüsünü bana ilet.
Driverler güncel hatta catalyst değil radeon ayarları diye yeni uygulama kurulu. En günceli buymuş. Ben dokunmadığım halde manuel olarak %24e ayarlamış. Ben o ayarı değiştirdim otomatik yaptım değişen birşey olmadı manuel %100 yaptım yine aynı kaldı. Oyunu kapatıp açtım düzelmedi, reset attım yine düzelmedi. Kasayı açıp ekran kartını çıkarıp tekrar taktım ondan sonra düzeldi. En yüksek sıcaklık olarak 95 dereceyi görmüştü hatta CS GO da oyundan attı ısınmadan dolayı. Şu an bu durumda yük altında %50 ile dönüyor.