R9 280X Isınma Problemi

SerefBeksen

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kartı alalı yaklaşık 6 ay falan oldu. FX-6300 ile 1366x768 çözünürlükte kullanıyorum, haliyle işlemciye darboğaz oluyor. Anlamadığım karta binen yük max %50 kart 75 dereceyi buluyor. Dar boğaz ekran kartını bu yönden etkiliyor mudur sizce? 1920x1080 çöz. %100 yük bindiğinde kart 80 90 dereceyi göreceğini umuyorum. Kartı iade etmeliyim? Termal macun dün yeniledim. Bu sorunu aldığımdan beri yaşıyorum. Furmark GPU stress teste tabi tuttum. 89 dereceyi gördü. Sapphire Vapor-X versiyonu. Yardımlarını bekliyorum arkadaşlar.

GTA5_2015_05_24_14_49_19_273.jpg

GTA 5'ten bir görüntü çektim emin olmanız için. Bu videoda 65 dereceyi geçmiyor, nedeni nedir sizce? Monitör alınca ekran kartı sıcaklığı düşecek midir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam okumamışsın galiba. Bakın burada R9 280 GTA 5 Performans Testi - Technopat 70 dereceyi bile görmüyor kart %100 yükte ayrıca R9 280 dikkatinizi çekerim ayarlar aynı aradaki tek fark çözünürlük. Bu ısınma monitörle ilgili bir şey mi alınca düzelir mi yoksa kartta mı problem var onu öğrenmek istiyorum.

O testte kullanılan ekran kartı Asus. Soğutma sistemi DirectCU II. Sizin kullandığınız ekran kartı ise Sapphire. Bu yüzden markalar arası sıcaklık farkı olabilir. Ekran kartınızın fanları tam verimli olarak çalışmıyor zaten. Çözünürlük arttıkca binen yükte artacaktır. Buna göre fan devride artacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı