Merhaba arkadaşlar. Sorunun neyden kaynaklandığını bir türlü bulamadım sizlere sormak istedim.
Öncelikle ekran kartımı 5 6 aydır kullanıyorum ısınma sorunları vardı aldığım günden beri ( 83 dereceye bile çıkıyordu genelde 70 75 geziyordu kart ) servise götürecektim bir ara. Fan yapraklarından biri çatladı PSU'nun kalın kablosuna çarparak. Ben de fan çatlak ve ısınma sorunu var diye belirtip yolladım servise ve şimdi geldi kart. Kağıtta fanını değiştirdiklerini ve direnci değiştirildiği yazıyor. Taktım kartı açtım PC'yi. Herhangi bir oyuna girdim 10 sn sonra yine aynı şekilde ( fan çatlak diye sanıyordum bu sorunu ) ekran kapandı ve fanlar %100 çalışmaya başladı. Kasayı kapatıp geri açtım. Boştayken hiçbir sorun yok fakat kart şu an bile 46 derecelerde geziyor. Boştaki PC için bile yüksek bir değer. Sahip olduğum PSU 600W. Hatta direk kasa ve PSU bu: Cooler Master Rc-K350 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
PSU yetersiz mi kalıyor yani anlamadım ki. 6 ay gibi kullandım Witcher 3 bile oynuyordum hiç bir sorun yoktu. Şu an durum bu, PSU değiştirip 750 alacaksam alırım ama boşuna da masraf yapmak istemiyorum, kartı tekrar servise de götürmeyi düşünüyorum ama sorun ne olabilir? Fikrinize ihtiyaç duyuyorum.
Zaten aldigin kasa berbat hava surkulasyonu icin kotu icindeki 600w psuyuda kullanmadigi gercek ekran karti yuke girdigimde yeteri gucu alamiyor ve kapaniyor olay muhtemelen budur psu 80+ olan bi 650w bise al seni goturecektir