R9 280X ROG Matrix vs GTX770 DCU 2 OC

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Roughbasane

Hectopat
  • Asus R9 280x Rog Matrix
  • Asus Gtx 770 DirectCU II O.C
nVidia güncellemeleri ve Optimus ile daha iyi gibi geldi. R9 280x cephesinde korkutan güncelleme sorunları ve Catalyst.

Birde Powercolor R9 290 Pcs+ var ancak bütçemi o kadar yükseltemem. Ama aklımın bir köşesinde o da.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki kart da güzel ancak 280x'in Rog Matrix versiyonunu yazmışsınız. Bu versiyonda Asus performans farkından çok tasarım ve görselliği arttırmış oluyor ve fiyat farkı oluyor. Yani daha düşük fiyata bir 280x alabilirsiniz. Ancak eğer Asus Gtx 770 DirectCU II O.C fiyatına çıkabiliyorsanız performans açısından düşünmeden seçmelisiniz bence. Fakat sizin Optimus teknolojisiyle bir işiniz olmayacak zaten. Ayrıca catalystle ilgili bir sıkıntı falan yaşamıyorum ben. 7850 kartım var son güncellemeleri kullanıyorum. Yani seçim doğru ancak nedenleri konusunda yanılmışsınız.

Gtx 770 diyorsunuz yani?

Corsair carbide 200r alacağım kasa olarak da yeterli olacaktır sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
R serisi kartlarda asla ama asla Asus modelleri tercih etmeyiniz. Daha sonra ucuza GTX770 olarak MSI Twin Frozr modeli var. Ayrıca GTX770 > R9 280X.

BF4 oynuyorsan kesinlikle R9 280x al. GTX770 ile aralarında öyle ahım şahım bir fark yok. Bazı oyunlarda 3-5 FPS ile önde R9 280x'in önde olduğu oyunlarda vardır GTX770'inde ama ben sırf çok az bir FPS farkı için +1gb Vram'dan ödün vermem. Mantle'yide hesaba katmak lazım.

Her şey vRam'de değil. Eğer bu kadar çok vRam'e takıyorsan git 770'in 4GB'lık modeli var. Ama o model yerine az daha koyup 290 PCS+ almak var.

Her şey vRam'de değil. Eğer bu kadar çok vRam'e takıyorsan git 770'in 4GB'lık modeli var. Ama o model yerine az daha koyup 290 PCS+ almak var.
Oyunlar grafik kalitesi açısından her geçen sene üzerine çıkarak ilerliyor. Bu da Vram'ında önemini ortaya çıkarıyor. Dediğin gibi 4gb GTX770 alacağıma üzerine az daha ekler R9 290 alırım. O kadar bütçem yoksa bile 4gb GTX770'e o kadar para vermem R9 280x alırım. Fiyat olarak çok arada kalıyor.

Ama 770 280X'e çoğu oyunda iyi bir fark atıyor. 280X'in geçtiği yerlerde ise aradaki fark oldukça az. Yine TechPowerUp testlerini paylaşabilirim. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı