R9 280X satıp R9 300 serisine geçmek

1080p ve 60Hz monitörde r9 280X'den herhangi bir karta geçmek çok doğru bir tercih olmaz. Ama illa geçeceksen r9 290X , r9 390 veya gtx 970 olmalı en az.

Şöyle düşünün 3 sene önce 30 bin liraya satılan araba 3 sene sonrada 30 bin liraya satılabilir mi? Elektronik eşyalar sürekli yenileniyor yani şuanda sattığınız fiyata ileride satmanız zor şöylede birşey var şimdi 600 liraya satıp üstüne ekleyip ondan daha düşük performans veren kart alıcaksınız. İleride eğer 300 liraya satarsanız üstüne 300 daha ekleyip o zamanın R9 280X'ini alabilirsiniz.

Hm anladım çok iyi örnekti gerçekten de. seneye 14NM kartlar çıkıyormuş. Onlardan mı almalıyım ?

Olabilir. Nvidia Pascal mimarili kartlarını çıkaracak AMD'de çıkarıcaktır. 28nm'de takılı kaldı 2 firmada. 14nm ile daha iyi olacağına inanıyorum. Gelecek yıl kartlar çıktığında performanslarına bakarak karar verirsin.

Son düzenleme:
Hm anladım çok iyi örnekti gerçekten de. seneye 14NM kartlar çıkıyormuş. Onlardan mı almalıyım ?

Bir sene sonrasını düşünerek hareket edersen işin çok zor Çünkü teknoloji bırak her seneyi neredeyse her ay yeni bir şey çıkarıyor. Eğer maddi durum çok çok yerinde değilse bir sistem toplayıp veya bir ekran kartı alıp kullanabildiğin kadar kullanman lazım. Teknolojiyi takip etsen bile ayak uyduramazsın

Allah'a şükür maddi durum iyi. Yani kazançlı olmaya bakıyorum. Nasıl benim yararıma olursa diye.

Neden böyle dediniz ?

Ne dersiniz ?

Yani hata demek yanlış oldu aslında. Kazancın da olur şu şekilde; 300 serisi daha az ısınacak, daha az güç tüketimi olacak ve 5-10FPS daha fazla alacaksın eğer r9 280X'e denk bir kart alırsan. Ama ben satacağım daha yüksek bir kart alacağım, mesela r9 390X, dersen o zaman al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…