R9 280X Sistem Sleeping Dogs Kasma ve Catalyst Ayarları

Daha fazla  
İlk kurduğum oyun Sleeping Dogs. Polisten kaçarken kasmalara şahit oldum. 3 GB 384 bit ekran kartı kullanmama rağmen oyunu akıcı ve sürükleyici olarak betimleyemedim.

Sistem;

• N68 VS3 FX ANAKART
  • R9 280X Powercolor Ekran Kartı
  • 4 GB 1333 Mhz Rem
  • 850W Cooler Master M2 Silence Pro Power Supply
  • ve harddisk.
Öncelikle formatı yeni attım, sistemde ekran kartım takılıyken Windows ekran kartını onboard olarak yüklemişti. Sabah olduğunda ''onboardı devre dışı bırak'' seçeneğiyle devre dışı bıraktım ve güncelleme sayesinde ekran kartını kurdum. Kendi sitesinden indirdiğimde dün malesef kurulumun ekran bölümü başarısız olmuştu. O.C falan yapmak için Catalyst'e girdim ve tavsiye vermeniz için resimler ekliyorum. Anakartım dandik olabilir ama ayarlar için ne yapmamı önerirsiniz?

Yorum yaparak tecrübeme katkıda bulunan herkese ve bu konuya açmama vesile olan herkese
teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun hangi ayarlarda kasıyor, ilk başta bu lazım düşükte falansa sıkıntı.

Sleeping dogs zaten optimizasyon özürlü bir oyun. Böyle şeyler olması çok normal.

Dostum Ram'in 4Gb ise, böyle düşüşler görmen mümkün ne yazık ki.

Oooo ben onu atlamışım yahu. 4GB ram yetersiz kalıp darboğaz yapıyordur o yüzden düşüş yaşıyorsundur.

@Silinen üye Sen hiç COD: AW 'yi 1920x1080'de 4gb ram ile oynamayı denedin mi? denemediysen olacakları sana söyleyeyim. Ram yetmediği için 3.6gb'lara geldiğinde pc kasılmaya başlayacak daha sonra yanıt vermeyip oyun donacak geri gelecek tekrar donacak düzelecek kasacak fps 5'lere düşecek. Yani ram ile çok ilgisi var

Kardeşim sana şöyle söyliyim Ram kasmaya etkisi olur yüksek çözünürlükte olabilir ama sen buna darboğaz ile nasıl bağdaştırdığını söyle bana bende anlatmaya çalışıyım şunuda söyliyim Adwanced Warfare 1920X1080 çözünürlükte en yüksek ayarlarda 3 3.5 GB arası kullanıyor, 4GB'ın yetmesi lazım.

@xgny58 arkadaşım sen rüya mı görüyorsun? COD:AW 3.5 gb kullanıyor ha? sen oynamadın demek ki hiç. Ben kendi gözümle gördüm 6.5gb kadar çıktığı oluyor. + olarak ram'lerinde darboğaz'a etkisi vardır ram işlemede gecikir işlemci ve gpu'yu darboğaz'a sokar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…