R9 280X sök tak sonrası görüntü vermiyor

romantikpheac

Decapat
R9 280X ekran kartım mevcut. Bir fanı yavaş dönüyordu, yağlanma vaktinin geldiğini anladım ve kartı söktüm. Yağ mevcut değildi, ben de kapatayım yarın yakin teknik serivise birakayim tertemiz temizlesinler kasayı fanı yağlasınlar diye geri taktım lakin kablo engelliyordu. 4 pinli ayrı bi kabloydu, cıkardım dalgınlıktan kabloları karıstırdım. 8 pinli güç girişin unutmusum, 4 pinliyi karta takmışım zorladim biraz ama pin felan kırmadım. Kasayı calıstırdım görüntü gelmedi, neyse durumun farkına vardım ve eskisi gibi 8 pinliyi geri taktım, 4 pinliyi anakarta taktım calıstırdım kasayı görüntü yok ve kartı yakmış olabilir miyim? Görüntü gelmemesinin sebebi var mıdır? Ekran kartı fanları dönüyor her şey iyi hoş calısıyor, mouse ve klavye calısıyor ama görüntü yok. AnakartTA onboard yok karta hatalı voltajdan kısa devre yapmıs olabilir mi veya nasıl tamir edebilirim? Yenisini temin etmeye gücüm yetmez bu aralar, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

En temizi teknik servise götür bir arızası nedir baksınlar. Pinlerden dolayı bir ihtimal kısa devre yapma ihtimali olabilir.

Hocam aynı şey benimde başıma geldi kartım arızalanmıştı. Ekrandaki görüntü karanlık bişey yok mu ? Yoksa no signal mi veriyor? Bu sorunun cevabıyla hangi donanıma zarar geldiğini anlayabiliriz ekran kartını takarken anakarta zarar vermişte olabilirsin (başıma geldi.)

hocam cok teşekürler ilginiz için no signal yani görüntü hiç yok bilmiyorum psu dan olabilir ankarta olabilir benim için önemli olan ekran kartı sistem kople cop olsa umrumda degil diğer kasaya takarım öyle bi deniyim bugun

Hocam sorununuz ekran kartında gibi no signal veriyorsa sistemin çalışıyordur herhangi bir sıkıntı yoktur sorun ekran kartında baska bi ekran kartı takarsan görüntü alabilirsin.

kasa calıstı suan galiba donalımsal sorunlardan kasanın fanlarını temizleyip yağladım tüm kabloları cıkarıp tekrar taktım ram slotlarını düzeltim bios resetledim sorunsuz bi halde calısıyor teşekürler öğrendiğim tek sey sadece ugrasmak herşeyini tek tek denedim psu bile değiştirip denedim sorunun kablolarda oldugunu anladım teşekürler herkeze iyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…