R9 285 Crossfire için 600W yeterli mi?

SeFFaH

Megapat
Daha fazla  
Elimdeki Asus R9 285 ile crossfire yapmak istiyorum. Amacım çok bir performans artışı sağlamak değil. Baştan söylüyorum bunu ki gelecek değmez git bunu sat 380 al benzeri yorumları engellemek için. Kasa üzerindeki modifikasyonlardan zevk alıyorum. Bu güne kadar yapmamış olduğum bir SLI veya Crossfire kaldı ve bunu denemek istiyorum. Sorularıma gelicek olursak, kasa içi donanımımı aşağıya resim olarak atıyorum.

Kullandığım PSU Corsair Cx Serisi 80Plus 600W ve birde fan kontrolcüsü var ek olarak.
  • Bunlarla bu PSU ile CrossFire da bir sıkıntı yaşar mıyım?
  • Bu anakart ve işlemci ile bir sıkıntı yaşar mıyım?
Çeşitli sitelerden güç tüketimleri konusunda araştırma yaptım ama bazı siteler 550 Watt için yeterli derken bazı siteler 700 Watt'a kadar çıktılar. Çok kararsız kaldım. Bir de kullandığım PSU da 2 adet 6 pinlik yuva mevcut ve bunlar kullanılıyor. Eğer 2. yi takatsam bunu molexlerden dönüştürüp mü takmam gerekiyor?

Elimdeki işlemciyi değiştirmek istiyorum zaten ama pin 1155 olduğu için fazla bir seçeneğim yok açıkcası.
Bu bayram arasında elime 2500 lira gibi bir para geçecek ve bu parayla olursa bir tane daha R9 285, 1080p bir monitör, işlemci ve anakart almak istiyorum. Bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok yardımcı olursunuz bana. Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
190W TDP değeri var. Çarp iki ile, 380 Watt yapar! Şimdi PSU yeterli ama sorun şu ki, kartları Molex'ten gelen güç ile beslemek pek sağlıklı değil. Anakart ve işlemci yeterli lakin PSU'dan dolayı oyunlarda siyah ekran alırsanız upgrade etmeniz gerekir.

@Recep Baltaş O zaman denemek lazım . Önce 6 pinliklerden birer tane birer taneleride molexlerden bağlarız. Çalışırsa ne ala çalışmazsa o zaman psu değişim vakti gelmiştir. Cevaplar için teşekkürler. @Andromeda o sitede öyle söylüyor evet haklısın. Açtım baktım ama Recep beyin de dediği gibi 285'in TDP değeri 190 W o yüzden kullandığım psu da 600 watt ta sorun çıkaracak bir psu değil. Sadece 6 pinlik yuva noksanlığı sorun. Ama dediğim gibi denemek lazım bakalım ne olacak ne bitecek. Bayram civarı deneyeceğim bunu buradan yazar bilgilendiririm merak eden arkadaşları.

Recep abininde dediği gibi yeterli olur. Zaten ekran kartları o tdp değerini neredeyse görmüyor. Everest 600 watt olsa tamam çöpe at ama Corsair zaten gerçek gücünü veren bir marka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…