Çözüldü R9 285 GTA 5 düşük fps sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cross.firex

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Technopat'ın R9 285 GTA 5 testinde 70 fps civarında iken bende 50-40 fps arası değişiyor ve gpu kullanımı %30, %50'lere kadar düştüğü oluyor. İşlemci kullanımı ise çok yüksek. %90 üstü %97'lere kadar çıkıyor. İşlemcim i3 4160. İşlemci darboğazı söz konusu olabilir mi?

Çözüm
Yanlış bilmiyorsam Population Density, Population Variety, Distance Scalling ayarları biraz daha işlemciye yükleniyordu. Onları kısmayı deneyebilirsiniz.
Gta 5 de araba sürerken bir resim attım. Gpu hızı ise diğer oyunlardaki gibi sabit değil. 965 te sabit durması gerekirken sürekli değişıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-11-30-00-06-04-1.png
    Screenshot_2015-11-30-00-06-04-1.png
    177,2 KB · Görüntüleme: 416
Gta 5 de araba sürerken bir resim attım. Gpu hızı ise diğer oyunlardaki gibi sabit değil. 965 te sabit durması gerekirken sürekli değişıyor.
Arka plan'da çalışan uygulamalar varsa kapatın işlemci ağır yük altında. Belkide Virüs yemiş olabilir.
Kaynak izleyiciden neyin işlemciyi bu kadar zorladığını kontrol edin.
İşlemci yetmiyorsa ki GTA5 4 çekirdekli bir işlemci gerektiriyor Olmadı işlemciyi değiştirirsiniz artık.
i5 alın. Darboğaz oluyor.

Başka yerlerde de baktım. Gta 5 için geçerliymiş sadece yani işlemciyi fazla kullanıyor. İ5 ile i7 arasında bile fps farkı oluyormuş.

Ayarlarınızın resmini atabilir misiniz?
Ayarlar varsayılan ayarlar. Doku kalitesi normaldi. Ayarları very high yaptım sonra. Fps değişmedi ayrıca gpu kullanımı arttı. Demek gpu'yu zorlamak gerekiyormuş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı