R9 285 Sistem CS:GO'da Takılma, anlık FPS düşmesi

Bende Sapphire R9 285 vardı o bile 72 dereceyi geçmedi 30 dakika boyunca. Büyük ihtimal sorun ekran kartının ısınıp frekans düşürmesi. Garantiliyse garantiye göndermenizde fayda var. 1 dakika içinde 80 derece yüksek değer.

Çok sağolun hocam öncelikle bilgilerinizi benimle paylaştığınız için ve yapmam gerekenler konusunda yardım ettiğiniz için. Garantiye göndermiştim kasayı komple vatanbilgisayar'da bütün parçaları üretici firmaya tek tek göndermişler ama ekran kartında sorun bulmamışlar sanırım ki bişey söylemediler ekran kartı için.

28 gün beklemiştim tekrar o kadar süre beklemek istemiyorum bugün kasayı götürüp bunu belirteceğim o zaman neler olur bilemiyorum. Takas, değişim sunarlar mı bilmiyorum eğer sunarlarsa üzerine para koyup nvidia gtx970 ya da şu ekran kartını almak mantıklı mı bilmiyorum. Sapphire R9 390 NITRO 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Gidip sorunuzu belirtin ve daha fazla beklemek istemediğinizi söyleyin. Ekran kartını servise gönderecekler ondan sonra orda 20-25 gün sözde test edecekler ondan sonra iade çıkar ancak ama bu aşamalardan geçmemesi için ordaki arkadaşa beklemek istemediğinizi söyleyin.

Bende R9 285 vardı kendiliğinden frekans düşürüyordu garantiye verdim. 15-16 gündür serviste ne işlem yapıldığını çok merak ediyorum hayırlısıyla iade çıksa MSI R9 380 alacağım. Bu arada sizede değişim çıkarsa üstüne para verip GTX 970 ya da R9 390 almanız yararınıza olur.

Hocam şuan hazırlandım çıkıyorum, herşeyi söyleyeceğim. Furmark gpu stress testinde 1 dakikadan kısa bir sürede ekran kartı sıcaklığı 80 dereceyi görüyor, üretici firma nasıl görmüyor bunu diyeceğim. Bir oyuncu olarak tekrar uzun süre bekleyemem kartım değişmesini istiyorum diyeceğim.

Hocam dediğim gibi söyleyin ordaki arkadaşa üstüne para verip başka model almak istiyorum diyin eğer yapmazlarsa tüketici heyetine başvuracağınızı söyleyin. Vatan bana göre iyi değil. Bundan sonra parçalarımı daha iyi yerlerden alacağım. Bu arada Türkçe kurallarına dikkat edin hocam ceza alabilirsiniz.

Dün sabah furmarkta stress testine soktum 1 dakika dolmadan 80 derece oldu biliyorsun. Hemen amd abilere götürdüm "Kağıthane/çizgi elektronik" ekran kartımı çıkartıp test için kendi anakartlarına sokmuşlar doğal olarak, o şekilde test ettiler. Buyurun birde siz görün dediler. Furmark stress testinde 24 dakikalık bir performansta sıcaklık 74 dereceyi geçmemişti kasamı gösterdiler bunun soğutması yetersiz dediler.

Fan taktırmamı önerdiler. Teşekkür ettikten sonra vatanbilgisayar'a geri döndüm. 3 tane fan taktirdim belki bad sector vardir ne olur ne olmaz diyerek ssd de aldim zaten almak istiyordum. Herseyi hallettikten sonra evde stress testine soktum bu sefer sıcaklık 80'e çıkmadı 74'de kaldı oradaki abilerin gösterdiği gibi. Fakat yine 15 dk sonra oyun kapaniyor.

İşlemci sıcaklıkları ne durumda? Garip bir olay. @Recep Baltaş, @er36po, @Murat5038 hocalarım yardımcı olurlar. SSD alman senin için iyi olmuş ama sabit disk yüzünden aldıysan yanlış yapmışsın çünkü sabit diskte bad sector yoktu.

Bilgisayarı garanti kapsamında geri verdiğimde İntel kontrol etmeden yenisiyle değiştiriyormuş ve değiştirmeşler. Son durumu bu ss'deki gibi stress test yapınca 42 dereceye çıkıyor şuan için gpu sıcaklığı ise en fazla 74 dereceye çıktı.

Kasanızı içi gözükecek şekilde 1 iki fotoğraf atabilir misiniz? Bu aldığınız hatalar sıcaklıktan dolayı oluyormuş gibi geldi. Diğer yandan anakartta da sıkıntı olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…