R9 285 Sistem Toplama

meraklıgamer

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
al.png

Arkadaşlar birazdan bahsedicegim konularda sıkıntı olmazsa bu sistemi haftaya toplayacagım.
Arkadaşlar bu bileşenlerde uyumluluk sıkıntısı olurmu onu merak ediyorum ve sistemin bir eksigi var mı ?
Kasayla gelen 80Plus 650W sisteme yeter mi ?

GTX960 yap ekran kartını dicek arkadaşlar için ben benchmarklara felan baktım R9 285in oyunlarda performansı daha iyiymiş o yüzden onu tercih ettim. SSD degiştirebilirim 200 lira civarında bildiginiz SSD varsa önerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncellikle anakartta ne aradığınız çok önemli msi h97 gaming 3 kozmetik ağırlıklı bir anakart. 400 lira ona vereceğinize gigabyte h81m çok mantıklı bir tercih olabilir. Ayrıca gtx970 çok güzel bir ekran kartı. Özellikle Gigabyte G1 gtx970. Gtx 970'in 3.5 vrami var fakat 1920x1080 çözünürlükte hiçbir oyun 3gb vramden fazla kullanmıyor (en yüksek ayarlarda) fakat texture pack kullanmıyorsanız. şimdiden hayırlı olsun çok güzel görünüyor.

Yerinde olsam SSD'yi çıkartıp anakartı kısardım ve GTX 970 alırdım. Performansı ikiye katlanır böylece.

Sonradan eline para geçerse SSD eklersin sisteme.

Yorumlara şöyle bir baktım @Roherty , @Rengufelen ve @heavystorm01 sistemi biraz kısıp ekran kartını GTX970 yap demişler. Öncelikle bütçeyi aşamıyorum onu belirteyim .Ben pcyi vatandan topluyacagım vatanda GTX970 1280 lira SSD sonra alsam ana kartı 200 lira gibi bir fiyata düşürmem gerekiyor H81m tavsiyesi gelmiş fiyatıda gayet uygun 250 lira tam olarak GTX970 alcak para çıkıyo gibi görünüyor.

Tavsiyeleriniz ışıgında bir sistem daha yapmaya çalışıyım.İki sistemide karşılaştırırız

Gigabyte G1 GTX970 stoklarda yok onun dışında ona benziyen msı gtx970 le topladım bütçeyi aşıyor malesef
extreme.png

Başka önerisi olan yokmu arkadaşlar ?
Yoksa konun başındaki sistem 3300e toplanacak en ideal sistemmi ?

@Rengufelen Kozmetik anakart derken ? Kozmetik anakart nedir ?

Philips 21.5" 227E4Lhab/00 Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar
MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA Anakart - Vatan Bilgisayar
Crucial 8GB Ballistix Tactical LP DDR3 1600MHz CL8 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayar
Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Asus Drw-24F1St 24X ± Double Layer Sata Dvd Yazıcı - Vatan Bilgisayar
Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Msi R9 280X Gaming 3G Gddr3 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Kingston 60Gb V300 Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma Hizi 450Mb / Yazma Hizi 450Mb) - Vatan Bilgisayar

Monitör 2 MS oyun için ideal. H97 chipset Braodwell işlemcileri destekleyecek. CL8 RAM'ler tatmin edecek. DVD R-W ve SSD çıkartılarak, GPU yükseltilip daha fazla performans elde edilebilir. Toplam fiyat 3315 lira. Vatan'dan almanızı tavsiye ederim. Doğru düzgün mağazası olmayıp, online satış yapan sitelere pek ısınamadım. En azından Vatan kurumsal ve birçok yerde bayiisi var. Sıkıntı olur ise kafalarına atarsınız :)

Edit: Monitör 5 MS yapılıp, DVD R-W ve SSD çıkartılıp bir de işlemciyi 4460'a düşürür isek GTX 970 çok rahat koyulur.

Toplam fiyat 3315 lira. Vatan'dan almanızı tavsiye ederim. Doğru düzgün mağazası olmayıp, online satış yapan sitelere pek ısınamadım. En azından Vatan kurumsal ve birçok yerde bayiisi var. Sıkıntı olur ise kafalarına atarsınız :)

Edit: Monitör 5 MS yapılıp, DVD R-W ve SSD çıkartılıp bir de işlemciyi 4460'a düşürür isek GTX 970 çok rahat koyulur.
al lo.png

Biraz para çıkardım 3800 yaptım bütçeyi sistemi kısmadan gtx970 koydum senin H97 tavsiyeni dinleyerek anakartı degiştirdim gecikme süresi yüzünden 30 lira daha fazla vermeye içim el vermedi :LOL:
GTX970 G1 alıcakdım ama stoklarda malesef yokmuş o yüzden MSI modelini tercih ettim
Yukardaki gibi sistem yaptım.
Ayrıyetten siteler ve vatanla ilgili düşencen bencede dogru (y)(y)(y)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı