FenaRecoba
Megapat
Daha fazla
Merhabalar ASUS R9 285 2 GB 256 Bit ekran kartım ve i3 4130 işlemcim varve 8 GB DDR3 1600 MHz HyperX Fury RAM'im var. SSD kullanmıyorum Windows 500 GB WD Caviar Blue 7200 RPM'li harddiske kurulu. Ayrıca oyunlar 1 TB'lık Seagate 5900 RPM'li bir harddiskte. NBA 2K20'de düşük FPS alıyorum mycareer maçlarında FPS çok değişiyor 60 oluyor düşüyor 50'lere falan. Geçen aylarda termal macun yenileyeyim diye işlemcimi sökmüştüm sitede bazı arkadaşların tavsiyesiyle saçma gelebilir ancak diş macunu sürdüm. Termal macun yerine çünkü termal macunum yoktu sonra bende termal macun aldım Cooler Master HTK 02 ve sürdüm sürdükten sonra sakarlık CPU fanı takarken iki tane ayağın ne hikmetse ikisininde sağ tarafındaki ayagını kırmışım. Öyle taktım zorda olsa sağlam şekilde duruyor. Çok uzattım CPU'nun sıcaklık oranı çok değişiyor bunun normal oldugunu biliyorum şimdi ben gidip bilgisayarcıdan fan alacağım birkaç güne. Şimdi diyorum acaba PC'de darboğaz mı var? Seagate 1 TB harddiskimin inanın ömrü az gibi dosya indirirken ses yapıyor SSD bu sorunu çözer mi? Sorularım şu şekildedir kısa özetle:
i3 4130 R9 285 darboğaz yapar mı?
SSD bu sorunu çözer mi CPU fanı alsam keza.
Kasam çok kötü bir kasa görseniz soba dersiniz.
Witcher 3 oynayabiliyorum 45'e düşüyor 50 oluyor değişiyor FPS.
GTA V 10 dakikada bir RAM 8 oldugundan 6-6 FPS düşüyor. Alt Tab yapınca düzeliyor keza NBA'de de aynı FPS düşüşleri oldugunda Alt Tab yapınca düzelme var. Şimdi ben SSD alsam 120 GB'lık. Oyunlar Seagate'de olsa aynı FPS mi alırım? Windows'u SSD'ye kuracağım sonuçta, ayrıca bu sıcak havalarda kasa fanımda yok. Sorularıma yanıt bekliyorum teşekkür ederim.
i3 4130 R9 285 darboğaz yapar mı?
SSD bu sorunu çözer mi CPU fanı alsam keza.
Kasam çok kötü bir kasa görseniz soba dersiniz.
Witcher 3 oynayabiliyorum 45'e düşüyor 50 oluyor değişiyor FPS.
GTA V 10 dakikada bir RAM 8 oldugundan 6-6 FPS düşüyor. Alt Tab yapınca düzeliyor keza NBA'de de aynı FPS düşüşleri oldugunda Alt Tab yapınca düzelme var. Şimdi ben SSD alsam 120 GB'lık. Oyunlar Seagate'de olsa aynı FPS mi alırım? Windows'u SSD'ye kuracağım sonuçta, ayrıca bu sıcak havalarda kasa fanımda yok. Sorularıma yanıt bekliyorum teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: