R9 285 Witcher 3 FPS Düşüşü

BraveHeaTR

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımın özellikleri kısaca :

Fx 8320 işlemci
Amd R9 285
Kingston 8 gb ram
Win10 orjinal lisans

Oyunu ilk çıktığı zamanlar yükleyip yedeğini aldığım dosyaları ile birkaç gün önce tekrar kurdum. Oyunda ilerledim "İmperial Audience" isimli görevde "Follow the Emhyr's Chamberlian" kısmında adam hareket etmiyordu ve bunun oyunun bug'u olduğunu öğrendim. Her ne kadar oyunun dosyalarını doğrulatıp tekrar tekrar dosyaları güncellesemde hiçbir değişiklik olmadı malesef.
En son çare oyunu sıfırdan indirmekti. Onu da yaptım ve temiz bir şekilde indirdim. Fakat bu sefer de oyunun menüsüde dahil her yerinde mouse'u az bir şey bile hareket ettirsem ekrandaki görüntüde tamamen fps düşmesi oluyor, mouse hareketlerim anında bir tepkiyle algılanmıyor, 2-3 saniye sonra fps 10-15'lere düşüp sanki mouse hareketlerim kaydedilmiş gibi aynı şekilde kendi kendine hareket ediyor. Ayarlardan " Hardware Cursor" ayarı da dahil çoğu yöntemi denedim fakat çözüm bulamadım. Oyunu GOG üzerinden ilk çıktığı zamanlar almıştım. Bilgisayara da yeni format attım. Eksik sürücü olduğunu düşünmüyorum, diğer oyunlarda böyle bir sorunum olmadı.
Bu sorun ile ilgili bir fikri veya bilgisi olan biri yardım ederse çok mutlu olurum. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Hız aşırtma yaptıysan geri al.
2-BIOS güncellemelerini kontrol et.
3-Ekran kartı sürücüsünü sil ve tekrar kur.

Windows 10'u sıfırdan kurulum olarak mı kurdun, yükseltme olarak mı? Eğer yükseltme yaptıysan, Medya Oluşturma Aracı ile Windows 10 64 bit .iso dosyası oluştur, sıfırdan kur.

Display Driver Uninstaller ile ekran kartının sürücüsünü kaldır sonra tekrar güncel olan sürücüyü kur. Bende de aynı ekran kartından var. Yüksek ayarlarda 50-60 arası fps alıyorum.
Edit: Bu arada hairworks özelliği açıksa kapat onu.

1-Hız aşırtma yaptıysan geri al.
2-BIOS güncellemelerini kontrol et.
3-Ekran kartı sürücüsünü sil ve tekrar kur.

Windows 10'u sıfırdan kurulum olarak mı kurdun, yükseltme olarak mı? Eğer yükseltme yaptıysan, Medya Oluşturma Aracı ile Windows 10 64 bit .iso dosyası oluştur, sıfırdan kur.
Display Driver Uninstaller ile ekran kartının sürücüsünü kaldır sonra tekrar güncel olan sürücüyü kur. Bende de aynı ekran kartından var. Yüksek ayarlarda 50-60 arası fps alıyorum.
Edit: Bu arada hairworks özelliği açıksa kapat onu.
Windows 10 ' u 7-8 gün önce temiz kurulum ile kurdum. Hız aşırtma yapmadım herşey varsayılan olarak çalışıyor. Bios'u güncelledim ve DDU kullanarak ekran kartı sürücüsünü silip tekrar kurdum fakat değişen hiçbirşey olmadı. Artık bunun oyunun v1.12 sürümüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Oynadığım oyunda görev bug'u olmasaydı hiçbir sıkıntım yoktu, en ufak kasma, donma... Görev ilerlemiyor diye oyunu tekrar indirdim ondan sonra bu sorun çıktı karşıma ve düzelmiyor bir türlü. Bu saatten sonra da bilgisayarımda bişey olduğunu düşünmüyorum. Oyunu tekrar sıfırdan indirip denesemmi kararsızım. İnternet hızım 500-600 kb/s
Yardımlarınız için teşekkürler. Oyunu indirdikten sonra sorun düzelmiş olursa buraya mesaj olarak bildiririm, eğer oyunu indirip tekrar aynı sorunu yaşarsam cd project red ile iletişime geçicem ve sorunumu bildiricem, başka çarem yok.
Tekrardan teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı