R9 290 vapor-x Ekran kartımın ısısı normal mi ?

ahmet eren incir

Hectopat
Daha fazla  
R9 290 vapor-x model ekran kartım var. Boştayken ısısı 40 derece oyunda ise 75 dereceye kadar çıkıyor. Birde battlefield 4 oynarken otalama 65 fps alıyorum. Bu değer normal mi. Bazı yerlerde 50 veya 48'e kadar düşüyor. İşlemcim ise fx 8320.

Ancak şu 40 derece boşta olayı düşündürücü. Akdenizde mi oturuyorsunuz?

Fps düşüşleri hemen hemen her oyunda olur kadeşim. Bu fps düşmeleri çok sık ve rahatsız edici olmadığı sürece sıkıntı yok. 75 derece ultra ayarlarda çok normal.
Sağol. Sadece patlamalı ve dumanlı sahnelerde 50'ye kadar düşüyor. Ama kasadan çok fazla sıcaklık geliyor ve ses çıkartıyor. Bu normal mi

Ancak şu 40 derece boşta olayı düşündürücü. Akdenizde mi oturuyorsunuz?
Hayır. Ama boştaydı fakat oyundan yeni çıkmıştım ve ekran kartı hala sesli bir şekilde çalışıyordu.

Sıcaklıklar normal. Fan sesi de bu yaz aylarında olacaktır. Sorun yok.

Kardeşim. Benim kasamda fan olmadığı için odada çıplak duruyorum. Masaüstü vantilatörü bilgisayara bağladım ve sıcaklık sorununa baya bir iyi geldi. En azından artık atlet giyebiliyorum. Kasanın içinde 75 derece çalışan bir ekrankartın ve muhtemelen 60 derecede çalışan bir işlemcin var. Power'dan bahsetmiyorum bile. Yani ısı yayması normal.

Arabalar durduğunda radyatörün 10 dk çalışması gibi düşünebilirsiniz. Tabi sizin de 5-10 dk sürüyor ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…