R9 290 vs GTX 780Ti

BatuhanYALIN

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Arkadaşlar daha öncede buna benzer bir konu açmıştım fakat şimdi sistem parçalarını tam olarak kombin etmek için ekran kartından başlamak istiyorum. Kısaca 2 ekran kartı arasında çok kararsız kaldım.

R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı = 1,160 TL

GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı = 2,015 TL
Şimdi fiyatlara bakacak olursak çok fark var fakat benim buradaki sıkıntım para değil eğer gtx780ti ' yi alırsam diğer bileşenlerden ufak ufak kısıp parayı denk hale getireceğim. R9 daki bellek boyutu ve 512bit bellek arayüzü de gözümden kaçamıyor. Ama aslında bellek boyu ve bit hızının performansta çok etkili olmadığını biliyorum. Yani buradaki sıkıntım hangisi daha iyi performans sunar, fiyat farkının önemi yok ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum..

Her tarafta bir sürü bilgi paylaşımı var. Açıkçası olan bilgilerimi de unuttum o kadar :) msi z-97 gaming7 üzerine intel i7 4820k alıp ekran kartı olarak da r9 290' ı takar paşa paşa oynarım diyordum fakat bir tanıdığımın tavsiyesi kafamdakileri karıştırdı ve anakartı Asus markasından tercih etmelisin dedi. O yüzdende belirli parçalarda değişiklik yapma ihtiyacı hissettim. Ve beni diğer etkileyen etkende Technopat' daki Asus directCu Gtx780Ti incelemesi oldu. Diğer bileşenlerden ufak ufak para kısacağım dememdeki gaye dış kasadan biraz, fan sayısından biraz, hdd lerden biraz o şekilde olacaktı.

Ya dediğim gibi kafa kalmadı. Msi z-97 gaming7 üzerine intel i5 4670k düşünüyordum fakat dediğim gibi sonradan bu birleşimden vazgeçtim. Parçaları da vatandan alacağım bu arada belirteyim. Bütçem 4,000-4500 TL arasında. Bazı bileşenleri değiştirmeyi düşünmüyorum. Açtığım konuyla alakası yok şu an farkındayım ama sorun başta anakartla alakalı. Yani kafam tamamen karışmış durumda arkadaşlar :D . İşlemci konusunda bile çelişkiye düşmeye başladım önüne gelen birşeyler yazdığı için. Ben yeni konu açayım en iyisi kusura bakmayın..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı