R9 380 4GB Sistem Yükseltmesi

momeralpi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim:
  • R9 380 4GB Ekran Kartı
  • i3 6100 İşlemci
  • H110M PRO-VD MSI Anakart
  • WD 1 TB Hardisk
  • 240 GB Sandisk SSD Ultra II
  • 2133MHz HyperX Savage 8GB Ram
Bazı nedenlerden dolayı anakart ve işlemci kullanılamaz duruma geldi. Ben de işlemci ve anakartı değiştirmek istedim.

İlk başta i7 6700, H170 düşündüm sonra Kaby Lake sistemlerin çıktığını fark ettim. Birde uyumluluk olayı varmış.

Şu an almak istediğim iki şey:

OC yapmayacağım. Sizce ekran kartıma en uygun parçalar nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam bütçen ne? Kabylake yerine Ryzen veya 8. nesil daha uygun olur.

Anladım, 8700 düşüneceğim o zaman. Teşekkürler.

Bütçe sıkıntısı yok. RAM fiyatı şuan haddinden çok fazla. Zamanında 220 TL ye almıştım. Şuan 400 TL yazıyor.
İ7 8700 ve dediğiniz anakartı düşüneceğim. Ek olarak Z serisi OC için değil miydi? H (home) alırsam size göre kaybım ne olur? Teşekkürler..

12V kanalından 540W veriyor. Yeterli olacaktır.

Bana yukarıda MSI Z370-A Pro 1151Pin DDR4 Dvi-D Dp Intel 1151P MSI önerdiniz.
GIGABYTE Z370-HD3 Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000 (O.C)MHz Anakart
Ben bunu kendime daha çok uygun gördüm. Bu konu hakkında ki görüşlerinizi alabilir miyim?

Tüm yardımlarınız için tekrar teşekkürler..

Karşılaştırma:
VATAN BİLGİSAYAR - Teknoloji & Bilgisayar Hiperstore'u
Compare GIGABYTE Z370 HD3 vs MSI Z370-A PRO - Pangoly

SLI Support olmadığı yazıyor. Buna ne demektesiniz?

Son düzenleme:
SLI desteği, birden fazla aynı model NVIDIA ekran kartını takmana imkan verir. İlerde öyle bir düşüncen yoksa -ki sanmıyorum- sana gerekli değil. Gigabyte modeli fazladan PCI-E x16 slotuna sahip. Bunla hiç işin olacağını sanmıyorum. İkisi de kaliteli anakartlar. Bütçen kısıtlıysa hangisi ucuzsa onu al; ama Gigabyte'ın PCB'si daha kaliteli görünüyor onu söyleyeyim. Yoksa da az bir farkla bunu öneririm :

MSI Z370 PC Pro 4000 Mhz(Oc) 1151p V2 ATX

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…