R9 380 Açılışta Renklerin Birbirine Girmesi

SmDz

Hectopat
Yer
Ankara/Eryaman
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce aldığım Sapphire R9 380 Dual X OC 4 GB Modelli kartımı sisteme taktım. 700W Thermaltake PSU ile gücünü sağladım. Birde 1 TB HDD taktım PC'ye fakat bir sorun çıktı. Bilgisayar açılırken bir ekran gelir işte anakartın tanıtımını yapan 3X Speed USB falan yazıyor işte o ekran çeşitli renklerle siyah ekranın üstüne yapıştırma bir şey gibi geliyor yani anakart ile ilgili hiçbir şey göremiyorum. Kırmızı, Mavi, yeşil karman çorman renkler var. Birbirine girmiş. Bu sorunu bir bilgisayarcı arkadaşım yorumları ama pek inanamadım ben ona oyun oynarken felan bir sıkıntı yok gayet iyi ancak ekran kartına zarar vereceğinden korkuyorum. Bu durumu daha önce yaşamış olan var mı? Varsa çözebildi mi veya sorunun nereden kaynaklandığını bilen var mı?

Ekran kartı driver'ı güncel.
Sistemim şu şekilde:

Processor: AMD Phanom II X6 1075T Turbo 3.1 GHZ
Video Card: SAPPHIRE RADEON R9 380 Dual - X O.C 4GB 256 Bit
Memory: 4x2 8GB DDR3 1600 MHZ Kingston HyperX
Motherboard: Gigabyte GA-880GMA-UD2H v2
HDD : 1 TB HDD 320 GB HDD
System: Windows 7 64 Bit Ultimate
Monitor: Samsung Syncmaster 226BW 22.6 Inch

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam darboğaz olmaz dediler çoğunlukla sadece giriş kısmında sorun var. Birde dün renkler birbirine girdi PC kapandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Montajda bir sorun olabilir parçaları söküp tekrar toplamanda fayda var. Olmazsa eğer sorunun daha büyük olabilir.

Ben başıma gelen olayı kısaca anlatmaya çalışayım o zamanlar q 6600 işlemci asus p5q anakart ve hd 4850 ekran kartım vardı ekranda renkler birbirine girmeye başladı pul pul renkler ekranın değişik yerlerinde çıkıyordu ekran kartını söküp servise gönderdim yenisiyle değiştirdiler ancak geri döndüğünde bir arkadaşım beni uyardı sistemin geri kalanını kontrol edelim belki de anakarttaki bir sorun ekran kartını bozmuş olabilir dedi pci express slotunda yüksek voltaj tespit ettik arkasından güç kaynağını da kontrol ettik 12 volt kanalından 17 volt geldiğini gördük. O tarihten sonra bir daha asla ucuz güç kaynağı kullanmadım. umarım senin başına gelen olay basit bir montaj hatasıdır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı