R9 380 CS:GO Düşük FPS Sorunu

atakan359

Hectopat
Daha fazla  
Beyler aşırı saçma ve mantıksız bir durum yaşıyorum;

Msi R9 380 2gb ekran kartı
Fx 8320 işlemci
16 gb ram

var fakat 1024x720 çözünürlükte ayarların çoğu low da 16vs16 serverlarda 50 fps'ye kadar düşüyor, 120'yi geçmiyor. Rekabetçi maçlarında ise 150 180 arası oluyor. Bu kadar düşük olması çok mantıksız daha eski model R9 270x ekran kartımda daha yüksek fps alıyordum.
Sistemim windows 10 ve temiz kurulumdur. Bütün driverları, bios'u falan hepsini güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970 Dust 2 short civarı düşük FPS sorunum oldu geçen haftadan beri. Kaldırıp tekrar kurdum. Düzeldi. Zaten 6 GB kadar indirmesi var. Deneyin derim.

GTX 970 Dust 2 short civarı düşük FPS sorunum oldu geçen haftadan beri. Kaldırıp tekrar kurdum. Düzeldi. Zaten 6 GB kadar indirmesi var. Deneyin derim.

Notebook'a egpu ile GTX 970 bağlamayı düşünüyorum. Kaç Fps alıyorsunuz 1080p ultra ayarlarda? Örneğin dust2 a uzunda ve aynı yere smoke atarak yanaşıp uzaklaşın en düşük kaça düşüyor. Cevaplarsanız sevinirim.

Gtx 960 full ayarlar açık fps düşüşü yok.

Aynı şekilde siz de yapabilir misiniz? Muhtemelen 970 alacağım fakat ne olur ne olmaz diye 960 ı da öğrenmek istiyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Öncelikle CS Go öyle çok fazla sistem gerektiren bir oyun değil. 1366*768 monitör kullansam da Geforce Experience ayarlardan oyunu 1080p yaparak oynama fırsatım oldu. Belirttiğiniz örneği denedim. Oyunda uzunda fps 300. Sis atıp, tam sise girme noktasında ileri geri yaptığımda fps en fazla 150'ye düştü. Sise tam girince fps yine 300. Tam o noktada saliselik bir düşüş yaşanıyor ancak oyun oynamayı etkileyecek bir fps düşüşü asla yaşamadım. Kasma veya donma gibi bir durum yok. Kendim TF2 oynuyorum o oyunda da bir sıkıntı görmedim. FPS açısından GTX 960 asla sorun çıkarmaz. Ben MSI modelini 840 tl almıştım.

Şimdi 970 konusuna geleyim. Bence 970 almak benim bakış açıma göre pek mantıklı değil. Arada 500 tl fark var. Üstelik 960 her yönden ihtiyacı karşılıyor. 27 kasım kara cuma yani cadılar bayramı büyük indirim olacak. O para ile başka donanım ürünleri alabilirsiniz.Örneğin bugün Amazon'da Transcend 256 gb SSD indirimde ve 67 dolar yani 200 tl. Türkiye'de 400+. Kısacası 500 tl iyi değerlendirip, daha iyi bir işlemci ram veya anakart alabilirsiniz.

Eğer bütçeniz sınırsızsa tabi 970 alın ama bence 960 her açıdan sizin isteklerinizi karşılar. Zaten şu da var. 960'ta sorun yaratan kasan ve 970'te kasmayan ben bir oyun görmedim.

Bu arada Cs Go sorun yaşanıyorsa internet ve ping ile ilgili sorunlar olabilir. Donanımsal olarak Cs Go çok sistem istemiyor.

Notebookda oynuyorum. egpu ile bağlayacağım. SSD falan var zaten samsung 840 evo.

GT 750m ile oynuyorum şu an 1080p de 45 lere düşüyor smoke içi. Fareyi çevirirken geç dönüyor hâli ile sinir bozucu. 300 Fps iyiymiş. 150 de güzel. 144 monitör takabilirim ilerlerde 144 altına düşmediği sürece sıkıntı yok. Diğer oyunları da düşünüyorum BF 4, COD BO III falan. 960 biraz düşük gibi geliyor. Şimdi 0 almışken 970 alayım biraz ödeyip daha iyi olur. Teşekkürler bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…