R9 380 Darboğaz Yapmayacak İşlemci Tavsiyesi

• Konuyu başlatan feelz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.821

feelz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartımı ve işlemcimi R9 380 ile darboğaz yaptığından dolayı sattım. Şimdi bütçeye biraz ekleyerek 500-550 TL yaptım. Parçaları ikinci el alacağım.
  • i5 2500K R9 380 Darboğaz yapar mı ?
  • İ5 3570 R9 380 Darboğaz yapar mı ?
  • FX 8150 R9 380 Darboğaz yapar mı ?

Aklımda olanlar bunlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç birinde darboğaz yapmaz, fakat tüm işlemcilerin nesilleri eski, DDR4 almanız daha mantıklıdır. Ayrıca 2. el bileşenler forumda pek tavsiye edilmiyor.

Bende yeni nesil sıfır almak isterim fakat ekran kartına yatırdım bütçemi işlemciden kısmak zorundayım. Bütçe yetmediği için bunlar var şu an.

Hangi oyunda darboğaz yaşadınız hocam ? Eski işlemciniz neydi ?
İ3 3220 Gta 5 en fazla olmak üzere bütün oyunlar.

Ne kadar bir darboğaz söz konusu peki ? Bana kalırsa bütçenizi arttırıp I5 6500 e geçiş yapmalısınız. Şimdi I3 6100 ile I3 3220 arasında illa ki fark var. Tek çekirdek performansında I3 6100 400 puan daha önde. Tahmini olarak %20 daha hızlı. Eğer bir miktar darboğaz söz konusu ise I3 6100 ile sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Örnegin ekran kartı kullanımı %85 lerde kalıyorsa bu sorun düzelir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı