R9 380 GPU Saati: 300 MHz (Original: 980MHz) Sorunu

dedelii

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleykum değerli Technopat Sosyal sakinleri. Sıkıntım olan adam gibi fps alamamak aida64 ile son bulacak herhalde. Aida64'ü indirdiğimde açtım ve Gpu bölümünde Gpu Saati:300Mhz (original:980mhz) gözüktü inanamadım. Bunun 2 sebebi olabilir;

Bu arada işlemcim FX8300.
-Güç Kaynağı(500W 80+)
-Monitörüm(1366x768 casper 18.5 inç monitörüm var ve onun çıkışı vga. Bu arada vga to hdmi yaparak bilgisayara bağlıyorum küçük bir aparatla. Arkadaşımın FullHd monitörüne bağladım yine aynı ama aynı aparatla bağladım. Hdmi olsa fark eder mi ?

Şimdiden teşekkür ediyorum. Özellikle birçok şeyi öğrendiğimiz @Recep Baltaş 'a.

aa.png

İşte sıkıntıda o. Yük altına girmiyor. Oyunlarda değer ölçerleri açıyorum fakat ekran kartı 300-400mhz'yi geçmiyor şafak. Hdmi ile bağladığımda çatır çatır oynuyorum.

Msi Gaming App Yükleyin ve Game Modeyi işaretleyin o zaman olur. Fakat bir konuda uyariyim işlemciniz düşükse arkadaşın dediği gibi darbogaz yapabilir... Birde Everest'de öyle göstermesi normal yük altına girmeden o şekilde gösteriyor normalde...

İşlemci değil çözünürlükten kaynaklı olarak darboğaz yaşıyorsunuz 1080p monitör ile daha fazla performans alacagınızdan eminim ayrıca sizin farklı bir başlıgınızı görmüştüm kullanılabilir ram miktarı ile ilgili bu olay benimde başıma geldi. Bios pilini çıkarıp 1dk süre bekleyerek pili tekrar takın ve her ram'i farklı slotlarda deneyin olmazsa işlemi sürekli tekrarlayın ben sorunu bu şekilde çözmüştüm.

Dönüştürücü kablolar bile sıkıntı yapıyor ps4 kullanan arkadaşım monitörde oynamak için hdmi to dvi dönüştürücü almıştı performans düşüklüğü yaşadı bir ucu hdmi diger ucu dvi olan bir kablo bulup sipariş ettik sorunu düzelmişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
AIDA 64 programında resimde görmüş oldugunuz gibi gpu benchmark çalıştırırsanız çekirdek hızınızın gerçek değerlerini anlık olarak görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    140,7 KB · Görüntüleme: 295
Son düzenleme:
Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama işlemciden olcağını sanmıyorum çünkü Amd FX8300 var üzerinde. Dediğin gibi vga bir ekran kullanıyorum ve ucundada dönüştürücü var ekran kartının kendi dönüştürücüsü(Vga to Hdmi). Biraz sonra arkadaşımın evine götürcem ve test edicem sadece hdmi kablosuyla teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı