R9 380 İçin 150 TL'ye Güç Kaynağı

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 150 TL bütçeye sahibim. i5 6500 işlemcim var. R9 380 alıcağım fakat sahip olduğum PSU 300 Watt. İkinci el sıfır fark etmez R9 380'i besleyecek PSU öneriniz var mı? Ankara'da oturuyorum GET veya Ankara içi fark etmez.

İkinci el güç kaynaklarının çoğunda kronik sorun oluyor buna dikkat edin ve ekran kartınız minimum 225-250 W TDP değerine sahip sistemdeki işlemci ise 65 W güç tüketiyor,300 W güç kaynağı aldığınızda 12 V çıkışından verdiği değer size yeterli gelmeyecek.Yük altına girdiğinde bilgisayarınız kapanacaktır,en düşük 400 W güç kaynağı almanız sistem için şart.

Kart iki tane 6 pin güç girişi istiyor ve tam yükte 190W tüketen bir kart. Yukarıda önerilen güç kaynağında 1 tane 6+2 pin var bu sorun oluşturacaktır. Bu yüzden Silverstone Strider 500W almak daha iyi olur.
150 TL bütçem var daha uygun bişey önerebilir misiniz ?
İkinci el güç kaynaklarının çoğunda kronik sorun oluyor buna dikkat edin ve ekran kartınız minimum 225-250 W TDP değerine sahip sistemdeki işlemci ise 65 W güç tüketiyor,300 W güç kaynağı aldığınızda 12 V çıkışından verdiği değer size yeterli gelmeyecek.Yük altına girdiğinde bilgisayarınız kapanacaktır,en düşük 400 W güç kaynağı almanız sistem için şart.
1x6+2 PİN kabloyu 2x6+2 PİN kabloya dönüştüren çeviriciler var onları kullanmakta sıkıntı olur mu ?

50 TL bütçem var daha uygun bişey önerebilir misiniz?
Yukarıdaki PSU önerisini en iyi cevap seçince o bütçelere çıkabilirsiniz zannetmiştim. 150₺ civarlarında sıfır olarak çin merdiven altı ürünleri bulunuyor. Bir de Aerocool VX-400W bulunuyor oda sistem gereksinimleini karşılamayabilir.

İkinci el GET ilanlarına baktım Xigmatek X-Calibre 500W var onunda kalitesi tartışmaya açık...

İkamet ettiğiniz yeri belirtirseniz GET'siz ilanlarada bakıyım.

Yukarıdaki PSU önerisini en iyi cevap seçince o bütçelere çıkabilirsiniz zannetmiştim. 150₺ civarlarında sıfır olarak çin merdiven altı ürünleri bulunuyor. Bir de Aerocool VX-400W bulunuyor oda sistem gereksinimleini karşılamayabilir.

İkinci el GET ilanlarına baktım Xigmatek X-Calibre 500W var onunda kalitesi tartışmaya açık...

İkamet ettiğiniz yeri belirtirseniz GET'siz ilanlarada bakıyım.
Düşündüğünüz için teşekkür ederim. Ek güç gerektirmeyen GTX 750 Ti tarzı ekran kartlarına bakacağım. Şuanlık beni idare etsin yeter. İleride nasip olursa RX 570 tarzı ekran kartı düşünüyorum. Herşey için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı